Tausta

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Tuolipajan tuotantoa


Marraskuussa ostimme Tukholman miniatyyrimessuilta Kotte Toys -tuoleja. Pakkauksissa on kaikki materiaali, mitä tuolin rakentamiseen tarvitsee, ja osat on sahattu siististi vesisuihkulla vanerista, joten kokoaminen on sinänsä helppo homma. Silti siinä meni yllättävän paljon aikaa, kun ensin liimasi, odotti rauhassa liimausten kuivumista, hioi, viilasi, öljysi, maalasi, punoi istuinta ja vuoli käsinojaa... vaan valmista tuli!

Kuvassa ensin mummulan kustavilaiseen huoneeseen sijoittuvat Bellman-pikkutuolit. Näistä olimme haaveilleet jo kauan, onhan meillä kotona vaarin peruja juuri samanlaisia.
Myyntipöydän äärellä oli vaikea pidätellä itseään, niin ihania tuoleja heillä oli myynnissä, ja niinpä mukaan tarttuikin suunniteltujen kahden tuolin lisäksi vähän muutakin... Oma suosikkini on Bruno Mathssonin Eva-nojatuoli, eli lisää designia mummulaan. Tämä tullee makuuhuoneeseen valkoisen nojatuolin sijaan.
Tässä tuolissa haastavinta oli saada käsinojat vuoltua oikeaan muotoon ja vieläpä toistensa peilikuviksi, mutta onnistui ihan kohtuullisesti. Samoin olen ylpeä siitä, että onnistuin liimaamaan osat toisiinsa niin siististi, ettei vaneriosien öljyäminen tuonut esiin yhtään valkoista liimasuttua!


Vielä yksi fiilistelykuva Loten tekemän lipaston kanssa...
... ja loppuun mainospala. Oma suosikkini maalauspuuhissa on ehdottomasti sivellin, jossa on litteä ja suippo kärki. Itse ostin aikoja sitten Starkilta tuollaisen punaisen korjauspensselin enkä sen koommin ole oikein muita käyttänytkään. Aivan loistava kombinaatio pikkutarkkuutta ja tasaista maalauspintaa!

Samoin tulkoon esitellyksi mieheltä synttärilahjaksi saamani lyhytteräinen vuolupuukko, jonka avulla käsinojista tuli mitä tuli. En ole mikään mestari puukon käytössä, mutta harjoitus tehnee siinäkin asiassa mestarin, ja nyt on ainakin kunnon puukko millä harjoitella. :) Tosin appeni eilen käydessään suunnitteli jo vieläkin paremmin käyttötarkoituksiini sopivan pikkuisen näverryspuukon, mutta sitä odotellessa treenaan tuolla... ;)
Kuvat eivät nyt ole parhaita mahdollisia, mutta vaihdan ne ehkä huomenna jos ehdin kuvata auringonvalossa, kun nyt kerran sitäkin herkkua on viime päivinä saatu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti