Tausta

perjantai 30. tammikuuta 2009

Mummula nousee harjakorkeuteen


Viime viikonloppuna saavutettiin se odotettu hetki, että mummulan talossa on kaikki reiät seinissä sahattuina, tai ainakin niin kaikki, että talo on nyt tästedes kasassa. :) Vastaavana mestarina on toiminut isä, joka on tehnyt käytännössä koko työn meidän naisarkkitehtien visioiden pohjalta - kunniamaininnan ja fanfaarin arvoinen suoritus! 


Koekasailtu tuota on toki ennenkin, mutta sähkötyöt oli tehtävä ennen lopullista kokoamista. Kittailuja, maalauksia ja tapetointejakin suunnittelimme tekevämme levyihin ennen niiden taloksi tuloa, mutta vanerin mokomat ovat niin kieroja, että kitit olisivat rapisseet levyistä kasaamisvaiheessa niiden suoristuessa, joten suunnitelmia oli muutettava. Onnistuu se pintojen teko varmasti noinkin, vaikkei niin helppoa ehkä olekaan - on sitä tapetoitu naisvoimissa ennenkin. Nih.


Sen sijaan sähköjä ei ole vedetty, ja se olisi kyllä jäänyt meiltä naisilta tekemättä. Vaan ei meidän isältä! Hänen kätköistään löytyi juuri tarkoitukseen sopivia videonauhureista purettuja minikokoisia sähköliittimiä, eli meidän nukkekotiin tulee töpselit joista tulee ihan oikeaa sähköä! Poranterä, jolla tuo reikä on porattu, oli muistaakseni seitsenmillinen. :) 


Tässä toiselta puolelta... 


... ja tuollaisissa urissa ne johdot sitten kulkevat seinissä ja lattioiden alla takaseinään ja siitä läpi. 


Vielä on alakerran väliseinä kiinnitettävä ja sähköjohdot vedettävä takaseinän läpi, ja sitten vuoroon (tai ainakin mukaan leikkiin) pääsemme vähitellen me pikasilotteidemme, maaliemme ja tapettiemme kanssa. Hiljaa hyvä tulee, eli kovin pian ei kannata valmista odottaa, mutta ehkä jo ensi kesänä... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti