Tausta

perjantai 2. tammikuuta 2009

Muita mummulan uusia juttuja


Joulun aikaan olemme tehneet ja saaneet yhtä ja toista, jota ei vielä ole täällä blogissa esiteltykään. Kuvasimme mummulaa tänään joulukalenteritavaroilla ja muilla uusilla ihanuuksilla sisustettuna. Kuvaamisessa iso apu oli Parolan Asema -nimisestä ihanasta blogista löytynyt niksi epäsuoran salaman käytöstä. Vielä kun opettelee säätämään salaman voimakkuuden sopivaksi riippuen siitä, heijastuuko salama nukkekodin huoneen katosta vai isosta 1:1-katosta, niin kuvistahan tulee kerrassaan priimaa - ensikertalaiselle pieni epätasaisuus sallittakoon.


Osassa kuvista piilottelee vanha kunnon 16 mm halkaisijaltaan oleva kymmenpenninen, jotta mittakaavasta saisivat jotain käsitystä myös nukkekoteiluun vähemmän perehtyneet vierailijamme. Sen voi bongata esimerkiksi tuosta alapuolella olevasta kuvasta sohvapöydän kulmalta.


Tässä kuvassa uutta ja aiemmin esittelemätöntä on Jatan tekemä ihana jätskitikku Martti-pojan kädessä. Muitakin ruokia Jatan paketissa oli, mutta koska jouluruokasesonki alkaa olla ohi, niin niihin pääsette tutustumaan myöhemmin. 


Uuden vuoden herkkupöytään tein tänään pikkupullia ja mantelipikkuleipiä. Nukkiksen manteleina toimivat hyvin seesaminsiemenet. Mehupullo on peräisin minikerhon pikkujouluvaihdosta, appelsiinikulho on saatu Pialta. 


Makuuhuoneessa on joulukalenteritavaroiden lisäksi uudenuutukainen kukkapöytä. Tein sen paperipäällysteisestä rautalangasta, puuvillalangasta ja lasimosaiikista. 


Makuuhuoneen seinällä on nukkekotinäyttelyidemme järjestäjältä Ailalta saatu fransupitsinen pellavainen seinävaate. Uutta on myös kattolamppu - keksitte varmaan helpostikin mistä varjostin on tehty. 


Kirjastossa on uuden maton lisäksi myös uusia kasveja ja huonekaluja, kun innostuin kasaamaan aiemmin hankkimiani kittejä. Kirjakaruselli ja kukkapylväs ovat Doloreksen Krizzeltä, kasvikitit on tilattu Templewood Miniatures -nimisestä nettikaupasta. En voinut vastustaa kiusausta laittaa tuohon kirjakaruselliin noita pikkuisia naulanpäitä, ne kun ovat se piste i:n päällä. 


Tämän päivän hupsutuksia on myös pikkuinen tulitikkuaski, joka aukeaa ja siellä on sisällä sisalnarusta tehtyjä tulitikkuja. Kuvaaminen oli aika mahdoton homma, mutta kuvitelkaa loput. :D 


Picasa-albumeissamme pääsee jälleen kurkkimaan mummulan huoneisiin enemmänkin, sisään pääsee tästä. Onnistuttekohan bongaamaan vaarin työpöydän alta viimeisen uusimmista löydöistämme, ompelukaupasta löytyneen paperikorin... ;)


Muistakaahan vierailunne jälkeen muuten myös osallistua arvontaan tuossa paria postausta alempana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti