Tausta

perjantai 22. toukokuuta 2009

Syklaami


Tämän syklaamin olen tehnyt jo muutama kuukausi sitten ja se on ollut esillä kansalaisopiston kevätnäyttelyssäkin. Siellä se oli kukkakaupan tiskillä myytävänä. Sieltäköhän se vaari kävi ostamassa tämän mummulaan? 


  


Syklaamin materiaalina ovat ne tavalliset kreppipaperi, maalarinteippi ja paperipäällysteinen rautalanka. Kirjan kannet olen tehnyt tapetinpalasta, selkämyksen käsintehdystä paperista ja sivut piirustuspaperista. Nätti kirjottu liina on saatu lahjaksi huutokauppaoston yhteydessä. 


Syklaami on ihan omanlaisensa kukka nurinpäin kääntyneine terälehtineen. Pelkän muistin varassa oli melkoisen vaikea saada terälehtien ja lehtien muoto oikeiksi. Näistäkin kukista tuli ensin kaikkea muuta kuin syklaamin kukkia.  Onneksi opettaja-Marjatalta löytyi kirja, jossa oli syklaamin "osat" muistaakseni 1:1-kokoista paperinarutoteutusta varten. Harmi vain, etten tajunnut ottaa muistiin kirjan nimeä, sillä samaisessa kirjassa oli monia käyttökelpoisia kukkien malleja.  


Lehtien värityksessä ja varsien värissä oli apua syklaamien nettikuvista.  Ja kuinka ollakaan, kun kukka oli valmis, löytyi myös hieno minikokoinen syklaami täältä! Olisi ollut hauska löytää se aikaisemmin, mutta "no can do" kuten Matti Nykänenkin jo niin osuvasti sanoi. 


 


I made the cyclamen some months ago. Our dollhouse club teacher had a book where there were instructions for making these of paper wire in real size, and that was a great help when thinking about the shape of the flower. Unfortunately I forgot to write down the name of the book. The miniature book is made of wallpaper, handmade paper and regular paper, the beautiful embroided tablecloth is a present from an auction seller.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti