Tausta

torstai 14. toukokuuta 2009

Keväisiä kasvipuuhia


Tiistain kerhossamme aiheena oli jälleen kukat. Minä nysväsin jälleen, tällä kertaa en kliivian vaan joulukaktuksen kukkien kimpussa. Kerhossa valmistui kolme vaivaista kukkaa, joten kotihommiksi jäi suurin osa. Vaan nyt on valmista. 


Tein kukat valkoisesta silkkipaperista. Leikkasin muutaman hapsullisen suikaleen, jotka liimasin punaisen metallilangan päähän, ja taivutin sitten terälehtiä pinseteillä taaksepäin. Heteet ovat puuvillalankaa, ja lopullisen värinsä kukat saivat pastelliväreistä. Itse kaktus on tehty jotakuinkin Marian ohjeella, tosin ruukussa minulla on jälleen sinitarraa ja hienojakoista kaktusmultaa. 


Esittelenpä tässä samalla myös eilisen uuden ihanuuden, jonka löysin Askarellista. Olen näitä nähnyt muutaman muunkin blogissa, vaan nyt osui itsellekin vastaan. :) 


I started making flowers to christmas cactus on Tuesday at our mini club. As slow to do as it is, I only managed to make three flowers ready in those two hours, but now it's finally ready after some more hours spent at home with it. The instructions for cactus leaves are from Maria, the flowers I designed myself with white silk paper, cotton yarn and pastel colours.


Also a picture of a beautiful jug and glasses I found yesterday on my city tour. :)


 


EDIT klo 14:50: Ja postaus jatkuu...


Ajattelin ryhtyä kasaamaan pois kasvintekovälineitäni, kun käsiin osui kauan sitten tekemiämme rönsyliljoja. Olivat raukat reissussa rähjääntyneet ja ruukku oli jotensakin kolhon iso noin pienelle kasville, joten ryhdyin mullanvaihtopuuhiin niinkuin keväällä jotkut ruukaa muutenkin (mä en...). Istutin liljan Wooperin ihanaiseen ruukkuun, ja samalla tuli sitten solmittua amppelikin, materiaaliuskollisesti jälleen Venne Colcotonista. 


Tämä rönsylilja on jotain outoa kippuralehtistä mallia, mutta kun ei suoristu niin ei suoristu. Ennen lopulliseen sijoituspaikkaan laittamista meinaan suihkia nuo lehdet lakalla ja oikoa suoremmiksi, mutta vielä en viitsinyt.


Oli muuten haastavaa kuvata amppelissa killuvaa pikkuruikkuista kukkasta ulkona navakassa tuulessa... ;)


I changed the pot to an old houseplant, as some people do in the springtime (not me...). :) It's a strange curly-leaved species... can't make the leaves straight anymore. :S I also knotted a new plant-hanger (what's that actually called?) using macramé technique.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti