Tausta

lauantai 16. toukokuuta 2009

Sauna ja varasto työn alla


Olen viettänyt lomapäiviä rakentelemalla kolmanteen puulaatikkoon Aukustin kaupan varastoa ja talon yhteistä saunaa. Suunnitelmahan on siis sellainen, että talon kivijalka muodostuu näistä kolmesta laatikosta, joista oikealla on Aukustin hellahuone, keskellä kauppa ja vasemmassa reunassa tämä laatikko, joka on jaettu saunaksi ja varastoksi.


Saunassa on tuliterä kiuas mutta ei vielä juurikaan mitään muuta. Oikeaan reunaan tulevat lauteet ja niiden eteen pieni ja matalahko muurinpätkä erottamaan etualan pukuhuonetilaa itse saunasta. Kiukaan lisäksi tarvitaan vielä muuripata, ja sitten yhtä ja toista pientä rekvisiittaa...Kiukaan tein ruokasoodapurkista, ääriviivatarrasta ja pahvista, nupit vääntelin rautalangasta aitoja ja alkuperäisiä kierteisiä muistuttaviksi. Seinien panelointi on bambutablettia. Liimasin säleet ohuelle vanerille, jonka käsittelin petsilakalla saman sävyiseksi. Oven kahvana toimii taivutettu pieni naula.


 


Varaston puolella on vielä aivan autiota.Tänne on tulossa iso hylly peräseinälle, ja sen eteen jää tilaa tynnyreille ja säkeille. Vasemmalle seinustalle tulee toinen pienempi hylly ja oikealle luultavasti naulakkoa. Lattian luultavasti vielä laatoitan, ettei jää tällaiseksi raakasementiksi.Tiilet ovat Finn Aimon tiilimateriaalia, jonka saumasin pikasilotteella ja maalasin saumat pikasilotteen kuivuttua harmaaksi. Hirveä homma oli ja yksi hyvä pieni sivellin tuli tuhottua, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen.


Seuraavaksi sitten tekemään niitä hyllyjä ja lauteita...


I've spent my holidays building a sauna and a store room for Aukusti's shop. The wall panelling is made of bamboo, the bricks are bought from a shop called Finn Aimo. There's just still a lot to do before grandma and grandpa can go to sauna and Aukusti can start ordering stuff for his shop...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti