Tausta

maanantai 22. helmikuuta 2016

Ja täältäkin lähdettiin Tampereelle

Meidän nuorempi nukkeväki lähti viikonloppuna Tampereelle Olgan ja Alexin tuparibileisiin. Olgan kämppä sijaitsee ihan isä-Vladimirin seinänaapurina A-talossa eli siinä keltaisessa.

Ensin piipahdettiin alakerrassa moikkaamassa Marttaa ja Aarnea. Bileisiin ovat tulossa hekin, jahka ehtivät. (Martan ja Aarnen asunnon on tehnyt Anna Wegelius, joka siis on vastannut myös koko kerrostaloprojektista.)Olgan ja Alexin kotona tunnelma on lämmin. Sydänvalot tuunasin vähän himmeämmiksi muutamalla vastuksella, ettei koko olohuone olisi hehkunut punaisena.Isäntä itse istuu flyygelin ääressä pizzalautasineen. Viiniä on kaatunut matolle ja värjäytymistä vähentämään päälle on kaadettu suolaa. (Tällä yksityiskohdalla on esikuva elävässä elämässä, meillä vaan ei aikanaan ollut opiskelijakämpässä imuria, joten se suola sai olla siinä aika pitkään. :D )
 


Tämä herra sai nimekseen Lauri ja hän on ilmeisesti alttoviulisti. Sama nimi tuli sekä mun että nelivuotiaan esikoiseni mieleen, joten eihän sillä ollut vaihtoehtoja. Printti Laurin paidassa on kynsi/ihosiirtokuva ja kultaketju on virkattu kultalangasta.Helene sai bileisiin pinkit korvikset ja pari sormusta, jotka eivät tässä kuvassa kyllä ehkä kunnolla näy.Kirjahyllyksi tein Lundiaa, jonka kaapinovet on tehty kotonamme olevien 70-lukulaisten Lundia-ovien mukaan. Hyllystä löytyy ihania muilta saamiani ja hankkimiani aarteita, mm. kirjoista tehty pienoishuone, sarja Aku Ankan taskukirjoja, pari mappia sekä nukkekotikirjoja minikoossa. Olga ei taida olla kovin viherpeukalo, mutta ikikukat onneksi menestyvät täälläkin. :) Muutama muuttolaatikko on vielä purkamatta, ehkä Alexin sisäänmuuton jäljiltä.Sohvan takana on lautapelien säilytyspaikka. Nämäkin aarteet ovat pääasiassa muiden tekemiä.Keittiössä on perinteisesti aina bileiden paras meininki. Nyt ollaan vasta tilitysten alkumetreillä. Tarjolla pizzaa, karkkia, viiniä ja olutta, jääkaapissa on lisäksi ketsuppia, maitoa ja viilipurkki sekä pöydällä pari banaania. Mitä sitä muuta tarvitsee?

Vessan naulakkoon tein pyyhkeen ja laitoin hiustenkuivaajan roikkumaan, lisäksi laitoin vessaan valokatkaisijan ja pistorasian. Eteisen naulakkoon laittelin vähän sitä sun tätä, pääasiassa laukkuja ja hattuja / huiveja, sateenvarjokin löytyy. Vuodenaika taitaa olla aika lämmin kun ei ole takkeja tuon enempää.
Kuvat otin jo etukäteen kotona, siksi niissä ei näy valaisimia, kun ei ole kattokaan vielä paikoillaan. Itse näyttelyssä jäivät kaikki kuvat ottamatta toistaiseksi. Onneksi menen kahden viikon kuluttua uudestaan. Siellä istuvat nimittäin myös meidän Laimi Lyydia, Saima Sylvia ja Vihtori ravintola Padan nurkkapöydässä herkuttelemassa. Pitäähän heidänkin reissunsa ikuistaa.

3 kommenttia:

 1. Olgan yksiö on ihana kaikkine yksityiskohtineen. Lundia-hyllykin on hupaisan samanlainen kuin meillä on ollut. Ja patja flyygelin alla ei lakkaa huvittamasta. :) Hauskaa porukkaakin, tekisi mieli mennä mukaan noihin bileisiin. ;)

  VastaaPoista
 2. Mielettömän kauniita kuvia ja niiiin herkulliset värit. Millä kameralla näpsit kuvat, kun värit on niin puhtaat, eikä häiritseviä varjojakaan näy. Todella onnistunut kokonaisuus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan semmoisella Canonin pokkarilla, vähän tavallista isommalla. Kuvankäsittelyllä voi vähän säätää värejä jos tarttee, mutta aika harvoin tarttee. Tässä kuvauksessa auttoi se, ettei ollut kämpässä kattoa päällä joten yleisvalo tuli oikeasta suunnasta.

   Poista