Tausta

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Täältä tullaan, Tampere! Osa 2.

Yltiöpäisenä tein näyttelyyn rintamamiestalon lisäksi kaksion Vladimirille ihan niin kuin ei yksi homma olisi riittänyt. Vladimirin kaksio oli levyinä joululomaan asti. Joululoma rakentaminen alkoi oviaukkojen leikkaamisella katto- ja lattiapalaan. Mittailin huonekaluilla huoneiden koot ja väliseinien paikat.


Ajattelin olla fiksu ja laittaa kaikki pinnat valmiiksi ennen kaksion kasaamista. Liimasin tapetit ja lattiapinnoitteet (paperia) paikoilleen hieman laimennetulla EriKeeperillä. Muuten hyvä, muttei tullut hyvä. Levyjen pinnat ovat niin sileitä ja liukkaita, että olisi pitänyt laittaa kerralla jollain muulla kuin laimennetulla  EriKeeperillä tai laimentamattomalla yleisliimalla. Kumpikaan näistä ei pitänyt vaan papereita piti liimata moneen kertaan.

Tässä lattia ja sen erilaiset pinnat ensimmäisen liimauksen jälkeen.
Vladimirin huoneistoon hankin paljon valmista. Ruokapöydän tuolit ova muuten hyvät, mutta väri oli väärä. Tuolien muodonmuutos valkoisista musteensinisiksi onnistui täydellisesti silkkivärillä. Tuolien alla on matto, jonka mukaan väri valikoitui sekä näihin että malakiitin vihreään minikeittiöön.

Muutin kaksion huonejärjestystä perinteisestä niin, että keittiön paikalla on työhuone ja olohuoneen nurkassa on minikeittiö. Minikeittiölläkin saa kokatuksi riittävästi.

Vladimir muutti Tampereelle kuukaudeksi. Hän sai seurakseen Aukustin. Aukustin koira Nalle oli piiloutunut vaatekaappiin ja salamatkusti Vladimirin muuttokuormassa isäntänsä luo.
 Blinejä riittäisi isommallekin porukalle.

Herrat nauttivat blinejä, mätiä, smetanaa ja suolakurkkuja punasipulin kera. Juomana on valkoviiniä ja samovaarissa haudutettua teetä. Teehen laitetaan vadelmahilloa. 
Vladimirin mielestä vain samovaarilla tehty tee on oikeaa teetä. Uusi samovaari on kyllä tosi hieno!
Mummu, vaari ja Laimi Lyydia ovat tänään ruokailemassa ravintola Padassa, mihin Aukusti ja Vladimirkin suuntaavat askeleensa illan mittaan. Vladimir on Padan vakioasiakas, joten ruokalista löytyy sohvapöydältä.
Makuuhuoneen sängyllä odottavat vaihtovaatteet ja viulu.Nukkekotiyhdistyksen näyttelyssä Verkarannassa on kuukauden ajan 21.2.- 19.3. kolme kerrostalollista kaksioita ja yksiöitä ja yli kolmekymmentä rintamamiestaloa sekä paljon muuta nähtävää. Siellä riittää tutkittavaa useammaksikin käyntikerraksi. 

Edit:  Makuuhuoneen "meripihkavalaisin" ei näy aikaisemmissa kuvissa. Niinpä näppäsin siitä kuvan näyttelyn avajaispäivänä.

20 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma tässä talossa. Todella hienoa työtä:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä jotkut saavat aikaan vaikka mitä lyhyessä ajassa! Nyt Vladimirin kelpaa, kun on samovaarit ja kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samovaari on Ainon tekemä ja se on kyllä yksi ihanimpia juttuja tässä asunnossa! <3

   Poista
 3. Maltan tuskin odottaa, että näen kaiken. Valdimirin "luukku" on hieno!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunista ja tunnelmallista on Vladimirilla.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! :) Vladimir pitää koristeellisesta ja dramaattisesta sisustustyylistä ja se on ollut minulle aika vieras, mutta nautin kovasti kun saan kehitellä hänelle kaikenlaista uutta.

  VastaaPoista
 6. Tää on kyllä niin hieno tää Vladimirin kämppä. Ja tuo Suvijuhlien juliste seinällä on piste i:n päälle. Jatkumoa ja rinnakkaistodellisuutta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja olipa hyvä että älyttiin tuo silkkiväri ennen kuin ehdin repiä istuinpehmusteet irti. Tosi hyvät tuli!

   Poista
 7. Minäkin olen tuoleihin tosi tyytyväinen. Hyvä että tuli silkkiväri mieleen! Tuolien tuunaaminen oli yhtäkkiä miettien ainoa asia, joka meni heti ihan putkeen! Ainakin kymmenen vuotta käyttämättä olleet silkkivärit löytyivät minuutissa, musteensininen oli priimakunnossa vaikka moni muu väri oli kuivunut, väri levisi hienosti reunoja myöten ja tasaisesti ja sama sininen sävy löytyy matosta. :)

  VastaaPoista
 8. Aino, iso kiitos myös samovaarista joka on Vladimirin ja minun suurimpia aarteita! <3

  VastaaPoista
 9. Kyllä te Aino ja Maija olette taitavia. Pitää mennä hetimiten torstaina, viikon ainoana vapaapäivänä näyttelyyn. Oma talo Aurinkoinen nököttää vielä laatikossaan, täältä saa ainakin inspiraatiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meistä on ihan huippuhauskaa keksiä millaisia tyyppejä meidän asukkaat ovat ja mitä heille tapahtuu. Joskus tapahtumat tulevat sattumalta ihan kuin oikeassa elämässä. Yksityiskohdat syntyvät sitten tapahtumien mukaan.

   Esimerkiksi en tiennyt vielä kaksiota tehdessäni mitä Vladimir tekisi asunnossaan vai olisiko kenties "saunassa". Kun sitten koesisustimme asuntoa nelivuotiaan kanssa, hän oli kovin huolestunut siitä, että Vladimirilla on surullinen elämä kun asuu yksin. Hänen ratkaisunsa asiaan oli se, että Aukusti tulee Vladimirille kyläilemään ja syömään. Niinpä he nyt syövät blinejä kuukauden ajan. :)

   Poista
 10. y and helped a lot
  Is it okay to reference some of this on my blog if I include a backlink to this page?
  Certainly agree with just what you said. Your explanation was certainly the simplest to comprehend. I tell you, I usually get annoyed any time folks discuss issues that these people obviously dont know about. You were able to hit the nail on the head and spelled out the whole thing with out complication. Perhaps, folks could take a signal. Will likely be back to obtain more. Appreciate it
  I'm having a small issue I cannot make my readershopbymark

  VastaaPoista
 11. Betturkey giriş adresine buradan ulaşabilirsiniz.
  betturkey giriş
  3NQU

  VastaaPoista
 12. low-impact form female to male massage near meof exercise in which you perform a series of motions while focusing on deep, slow breaths.

  VastaaPoista
 13. our hot massage girl therapists are very skilled in removing all the pains of your body using their hands, finger, knee and some parts of body, come to our beauty spa center and enjoy all the services from them

  VastaaPoista
 14. take services once from massage centre near me in chennai therapists, our therapists are fully talented for give happiness to all you

  VastaaPoista
 15. Our hot girl massage therapists are capable enough to overcome all the difficulties, obviously we can provide all these at your home service massage in chennai

  VastaaPoista
 16. If you need good massage therapists with services which late night spa in hyderabad center provide to keep your body strong, it provide hot massage girl for your full night enjoy

  VastaaPoista