Tausta

tiistai 1. joulukuuta 2009

Mummun ja vaarin makuuhuone


Näin joulukuun kunniaksi kurkistetaanpa lupaukseni mukaisesti seuraavaksi mummulan makuuhuoneeseen. Sinne tullaan myös takaeteisen kautta eli samasta tilasta, mihin kylpyhuoneenkin ovi avautuu (tosin tämä avautuu ihan oikeastikin). 


Ikkunalla kukkivat mummun kukat. 


Takanurkan tuoli on Bruno Mattsonin suunnittelema ja hankittu Kotte Toys -nimisestä kaupasta suoraan Ruotsista. Visakoivuiset peili ja peilipöytä ovat puolestaan Maria Malmströmin puusepänverstaan tuotantoa. Valkoinen kaappi on oman vaarini tekemä ja osa alkuperäistä nukkekodin kalustusta, jonka sain lapsena joululahjaksi. Puuleikkauksiin on katsottu mallia kaapista, joka oikeilla mummulla ja vaarilla oli makuuhuoneessaan. Myös sängyt ovat vaarin tekemät, ja niiden päätyjä koristavat samanlaiset leikkaukset. 


Pitsipeiton alla olevat vihreät peitot ovat mummuni ompelemat ja siis alkuperäiset sieltä jostain kahdenkymmenen vuoden takaa. Sängyn päällä olevat tyynyt sekä tonttunukke ovat kaikki lahjoja tai ostoksia jostain. Torkkupeiton olen itse neulonut. 


Vaarin yöpöydällä on tarpeellisia tavaroita: Larissan tekemä taskukello sekä kampa ja lukulasit. 


Mummun yöpöydällä on hivenen naisellisempaa tavaraa, Larissan taidonnäytteitä hänelläkin. Leilukalta saadut Aino-tossut lämmittävät viluisia varpaita. 


Makuuhuoneessa on paljon ihanuuksia, jotka olemme saaneet tai hankkineet muilta harrastajilta - kiitos teille. Seuraavaksi ikkunan alle on suunnitteilla kukkapöytä, johon mahtuisivat isommatkin mummun kukista. Katossa ei myöskään ole lamppua eikä seinillä vielä ainuttakaan taulua tai seinävaatetta. Ihanaa, kun aina keksii lisää puuhattavaa... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti