Tausta

sunnuntai 23. elokuuta 2009

Pienoishuone marjastuskaverille


Tein eläkkeelle jääneelle ikiaikaiselle ja ikinuorelle ystävälleni lahjaksi pienoishuoneen. Hän ei itse ole nukkekotiharrastaja, joten lahjan vastaanotto vähän jännitti.


  


On heinäkuun lopun päivä Keski-Suomessa. Olemme kotvasen aikaisemmin raahautuneet metsästä ystäväni kesäpaikkaan täysien sankojen kanssa ja valmistaudumme pian marjareissun palkinto-osuuteen, Hyvien Eväiden syöntiin. Ystäväni kultainen noutaja on tietysti ollut metsässä mukana kuten oli koko elämänsä ajan. Ah, mitkä marjasaaliit olemmekaan saaneet - loistava marjavuosi! Ihan melkein oikeasti saadaan joka kerran kaksi sankoa mustikoita ja kaksi lakkoja päivässä. ;)


  


Huone on rakennettu Tiimarin puulaatikkoon. Seinät tein Bilteman sytyketikuista, jotka sopivat tähänkin oikein mainiosti. Kohta voidaan muuten perustaa Niksi-Pirkan vinkkipalsta, mihin kaikkeen Bilteman sytykkeitä voi käyttää. ;)  Aino avusti vuolemalla tikkujen reunat, minä sivelin tikut rautavihtrillillä saadakseni aikaan harmaata hirttä.


Tavarat ovat omatekoisia tai taitavien harrastajien tekemiä ja omalla rahalla ostettuja. Pöytä ja tuolit ovat huutokauppaostoksia. Ompelin tuoleihin huput, koska alkuperäiset tuolit eivät näyttäneet oikein mökin tuoleilta. Tuoleista tuli ehkä vähän herraskaiset hirsimökkiin, mutta ovat kuitenkin paremmat kuin alkuperäiset kiemuraselkäiset ja liian koristeelliset. Joku muu olisi varmaan tehnyt tuolit itse, mutta puutyöni (lue: yritelmät) ovat aina jotenkin outoja ilmestyksiä, joten anti olla näin!


  


Mukit ovat löytö Tallinnan Nukupoodista ja kynttelikkö on hankittu Tampereen messuilta. Pöydällä on Hyviä Eväitä: teetä termarissa, voileipiä, juustoa, kurkkua, marjapiirakka, mehua ja hedelmiä. Oikeastikin meillä on aina mahtavat eväät, sillä iso osa reissua on istuskella mökillä ja filosofoida. Pitäisiköhän joskus panostaa yhtä hartaasti marjojen poimimiseen?


Ikkunan maisema on postikorttikuva näiltä kulmilta. Ikkunalla on Elinalta ostettu pelargonia ja mökin muistikirja. Koira on Schleichin kennelistä.


  


Tarkkasilmäiset jo varmaan huomasivatkin, ettei sangoissa ole roskan roskaa. Marjat on tietysti jo siivottu, mutta mattoa ei ole ehditty vielä oikaista urakan jäljiltä.


Miten ihanaa olikaan tehdä tätä boksia! Nautin jokaisen yksityiskohdan suunnittelusta ja toteuttamisesta. Vaikeinta oli keksiä, miten tehdään harmaat hirsiseinät. Ilman Ainon topakkaa apua olisin varmaan miettinyt sitä vielä muutaman kuukauden lisää... ;)


Boksi matkasi lahjastaan kovasti ilahtuneen ystäväni uuteen kotiin Suomen Ateenaan.


I gave this roombox to my good old friend. In it I've described the moment at her summer house after returning from the forest where we have been picking berries.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti