Tausta

lauantai 6. kesäkuuta 2009

Mitäs me hamsterit...


Kävimme tänään Lahdessa miniatyyrimarkkinoilla. Hauskaa oli tavata uusia ja vanhoja tuttuja, ja siinä sivussa tarttui mukaan vaikka mitä ihania juttuja.


Mummun ja vaarin Piki muuttaa kohta Aukustin luota mummulaan, joten pitihän Aukustin saada seurakseen oma koiruus. Saammeko esitellä Nalle-koiran sekä Mikin ja Ketun. Hannan käsialaahan nämä. 


Larissan pöydästä ostimme ihanan kuvioidun kulhon ja Wooperilta raidallisia uutuustuotteita. Nämä sopivat täydellisesti mummulaan. 


Larissalta on myös pikkuinen taskukello ja Wooperilta kukkaruukku ja upea vihreä malja. 


Nämä ovat menossa äidin erääseen projektiin (niitähän riittää... ;). Pelargonia on Elinan tekemä, leikkuulauta ja veitsi Tiinan. 


Alasen Katin pöydästä ostimme toisenkin pelargonian, joka on menossa mummulaan. Susannalta löytyi vaarille salkku. 


Mirjalta ostimme pötyä pöytään, 


Mirka Saloselta aivan mielettömän pikkuisen hymytyttöpatsaan, 


ja tällainen tuunattu kaappi löytyi Lundbyhyn aivan pilkkahintaan. 


Materiaalipuolestakin on huolehdittu. Nämä upeudet löytyivät ruotsalaisten myyjien pöydästä. 


Katilta ostimme valmiin kukkasen lisäksi hortensiakittejä ja materiaalia santpaulioihin sekä Nukkekotiyhdistyksen pöydästä printtiarkillisen elintarvikepakkauksia. 


Päijät-Hämeen nukkekotiharrastajilta löytyi mummulaan parketeiksi ja huonekaluiksi aitoa pähkinää ja pyökkiä, Finn Aimosta ostimme rapattua pintamateriaalia seiniksi ja paakelseiksi, Heliltä mukaan tarttui rulla tapettia kustavilaiseen kamariin, ja Hobboksista bongasimme mattokirjan, jossa riittää puuhaa pitkäksi aikaa. 


Yksi ostos on vielä esittelemättäkin, hän kun toivoi saavansa ensin vaatteet päälleen. Kyllä nyt kelpaa - vielä vaan kun saisi näille suunnitellut sijoituspaikat väsättyä valmiiksi... Mummulan kimpussa on vietetty iltoja koko viikko sillä seurauksella, että vasta on seinät saatu tapetoitua. Seuraavaksi alkaa sitten lattioiden teko, joten vielä tässä hetki vierähtää ennen kuin portaat kaiteineen, ovet ja ikkunat listoista puhumattakaan ovat paikoillaan. Sormia syyhyttää jo ihan julmetusti, että pääsisi sisustamaan!


 


EDIT klo 22.40


Ruotsalaiset myyjät olivat Jolin & Miniatyrmakarna. Heillä ei näytä olevan nettisivuja, mutta osoite ja puhelinnumero oli käyntikortissa. He tekevät itse ruotsalaisten mallien mukaisia miniatyyrejä vuosilta 1850-1950.


 


And a couple of words in English, too. We visited today a miniature fair in Lahti, just like many other Finnish miniaturists. :) It was great to meet old and new friends from the blog world, and we also found lots of lovely items for our dollhouse projects. There's just so much work left to get the projects ready for decorating... can't wait anymore...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti