Tausta

lauantai 21. maaliskuuta 2009

Vaarin uudet jalkineet


Lotte edellisen postauksen kommenteissa jo huolestuneena kyseli, että koskas vaarille saadaan sukat ja tohvelit, ja tottahan se onkin, että vanhan ihmisen ei ole viisasta kylmettää itseään. Onneksi mummu on nopea neuloja ja tänä aamuna suutari sutaisi vaarille äkkiä kasaan mokkatohvelit. Nyt kelpaa vaarin nauttia keväisestä auringonpaisteesta. 


Reino-malliset tohvelit kyhäsin kasaan vaarin (sen oikean) jäämistöstä löytyneestä ihanasta ohuesta nahasta. Taitaa olla samaa, mistä syntyivät taannoin kengätkin. Liimasuttuja on enkä muutenkaan ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen, mutta välttävät paremman puutteessa. Sukat puolestaan on neulottu puuvillaisesta Venne-langasta 0.8 mm:n puikoilla. Kantapää on perinteiseen tyyliin vahvistettu ja kiilakavennettu (mummun sukkiin kokeilin tiimalasikantapäätä jossa levennykset ja kavennukset erottuvat vähemmän). Varsi ja jalkaterän päällisosa on 1o,1n-joustinneuletta, pohja sileää. 


Vaarille tohvelisankarius selvästi sopii, hän nimittäin seisoo nämä jalassaan ryhdikkäästi omilla jaloillaan. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti