Tausta

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Nimipäiväsankarin kulttuurin ja makean nälkään


Kansalaisopiston mineilykerhossa teimme viime torstaina mm. kirjoja. Kirjojen teossa opetimme toisiamme ja haimme lisäneuvoja Tampereelta ostamastaani kirjasta. Kirja on Mary McCarthyn ja Philip Mannan Making Books by Hand. Kirjassa on neuvottu 1:1 -kirjojen tekoa, joten ohjeita oli vähän sovelletteva, mutta sehän meiltä käy! 


Sain höpöttelyn ja puuhastelun ohessa aikaan pelkät parin kirjan kannet. Tänään päätin tehdä kirjat valmiiksi.  Innostuin tekemään muutaman kirjan lisää, kun huomasin meille ajautuneen kaunista kirjankansipahvia. Vihtori-vaari kaipailikin mummulan kirjahyllyyn tietokirjasarjaa. Kaksi muuta lienevät Eino Leinon runokirjoja.Vasemmanpuoleisten kirjojen kannet ovat mämmituokkosen kantta. Jos jotain saa ilmaiseksi niin onhan sitä kokeiltava! Kaksi muuta kirjaa on torstain kerhosaalista, kannet vanhaa tapettia. Kirjojen selkämykset ovat kaikki kehitysmaakaupasta ostettua käsintehtyä paperia, joka näyttää elävältä ja vanhahtavan näköiseltä.


 


Edellisen kerran teimme kerhossa mattoja. Sain aloitetuksi kevätmattoa (tuota keltaista) uudella kudontakehykselläni, jonka ostin Nukkekoti ja Lelun osastolta Tampereen messuilta. Tein sen valmiiksi kotona, ja kun alkuun pääsin niin sitten syntyi pari muutakin mattoa.Keltainen matto on tehty erilaisista langoista. Käytin ohutta pellava- tai puuvillalankaa ja ompelulankoja yksiväristen lankojen kanssa ajatuksena saada matto näyttämään räsymatolta. Sinisävyinen on kudottu pelkästään Novitan Colori-langalla, joka on sopivasti pätkävärjättyä, ettei tarvitse vaihtaa lankaa. Puna-sininen on tehty villalanganpätkistä. 


Laitoin jokaiseen väliin kaksi loimilankaa, harmaan ja valkoisen. - Tulee mieleen mattoja katsellessa, että prässääminen olisi ehkä ollut paikallaan, mutta eipä tullut mieleen, kun piti päästä kuvaamaan!


Näille matoille ei ole vielä selvää kohdetta, mutta sinisävyinen voisi sopia kustavilaiseen kamariin. Muut taitavat joutua vintille odottelemaan sopivaa vuoden- tai muuta aikaa.


 


Vihtori on herkkusuu, joka osaa arvostaa hyviä leivonnaisia. Nimipäivän kunniaksi Saima leipoi muutamia kuivakakkuja. Tiikerikakku on Vihtorin kestosuosikki, mutta Kanelikakku ja Sydämen surujen kakkukin maistuvat. 


Hyvää Vihtorinpäivää! Sitä on vielä vähän jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti