Tausta

lauantai 7. maaliskuuta 2009

Muutoksia mummulassa ja kehitystä kaupassa


Kävimme tänään Tampereella nukkekotimessuilla, ja olipa kyllä mukava reissu! Oli tosi kiva nähdä nukkekotituttuja ja tutustua uusiin - kiitos teille, jotka bongasitte meidät nimikyltteinemme väentungoksesta!


Mukavien tapaamisten ohella teimme myös erinäisiä hankintoja, kuten nyt messuilla varsin kuuluukin. :) Heti aluksi haluan esitellä mummun ja vaarin.Tarun taitavista käsistä nämä ovat, kuten varmasti moni tunnistikin. Samanoloisia herttaisia mummoja alkaa olla Nukkestaniassa melko monessa taloudessa - liekö tätä suomalaisten sisäsiittoisuutta sitten. Vaarilla puolestaan on varsin tuima ilme kasvoillaan, mutta eiköhän tuo tuosta pehmene kun saa päänsä jatkoksi jotakin vartaloa muistuttavaa. Entiset mummu ja vaari päässevät jossain vaiheessa muuttamaan etelän lämpöön eläkepäiville, mutta siitä lisää myöhemmin...


 


Mirjan pöydästä ostimme herkkuja jos jonkinlaisia ja Jaanalta puolestaan jälleen muutaman uuden astian. 50-luvun pöytä löytyi Marian ja Esan kaupasta.Viinereitä tulee myyntiin ainakin Aukustin kauppaan. Näihin liittyy suvussamme hauskoja(?) muistoja. Tällaisia nimittäin oli myynnissä myös äidin kotona olleessa kaupassa. Vanhaksi päässeet viinerit päätyivät usein omaan kahvipöytään, ja kylään tulleita vävyntekeleitä sitten kainosti varoiteltiin haukkaamasta liian isoa palaa herkullisesta viineristä sanoin " syökeehän varovasti, niissä suattaap olla hometta...". Nämä ovat onneksi ikuisesti tuoreena pysyvästä taikinasta leivottuja. :)


Mirjalta ostimme myös herkullisia kantarelleja ja tatteja, Doloreksesta valurautapadan ja Aukustille kauan kaivatun kahvipannun ja Päijät-Hämeen nukkekotiharrastajien pöydästä löytyi kekseliäs kattokynttelikkö. Eija Sirjosen käsialaa on tyylikäs valokuva-albumi.Lisäksi messuilta lähti mukaan liimoja ja Tacky Waxia, silkkinauhoja, pientä puutavaraa, Esan ja Marian alennuspöydästä löytynyt käsipora, kudontakehys ja massaviipaleita, mutta niitä en jaksanut kuvata. Jatkojalostetussa vaiheessa sitten. :)


 


Messuhankintojen lisäksi tällä viikolla putkahti postilaatikkoon nukkekotitavaraa suoraan Englannista. Aukustin kauppaan saatiin leipätiski, vaaka ja seinähylly.Tässä kaupassa myydään tällä hetkellä parin viinerin, äidin leipoman kakun ja kovin suolaisen ja kovan ruisleivän lisäksi vain teetä ja ketsuppia. Perusravitsemus kuntoon. ;) 


Toivottavasti kauppaan saadaan pikapuoliin muutakin myytävää, niin pääsee Aukusti vähitellen töihin pitkäksi venähtäneeltä lomaltaan. Ensin pitäisi rakentaa ne hyllyt...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti