Tausta

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Leirikuulumisia

Viikonloppu kului mukavassa seurassa ja hauskoissa puuhissa.Vaikka kuinka yrittää, ei ehdi
tehdä kaikkea mitä mieli tekisi. Leiriseuraksi lähtivät Vladimir, Pena ja Terttu. He toivoivat saavansa jotain "pientä kivaa".

Terttu sai pihakeinun. Hänen vasta hankitun rintamamiestalonsa piha on vuosien varrella villiintynyt ja ränsistynyt, ja ensi kesän suunnitelmiin kuuluu sen kunnostaminen. Suunnitelmissa on ollut hankkia keinu, joka  sopisi vanhaan pihaan. Tertun haaveet alkoivat toteutua, kun Terttu sattui tapaamaan kaupan kassajonossa kaksi entistä oppilastaan Mikon ja Pekan ja kertoi heille muuttaneensa. Pojat tiesivät talon ja kysyivät, olisiko Tertulla heille jotain kunnostushommaa, ja niinpä sovittiin keinun rakentamisesta. Juuri ammattikoulussa opintonsa aloittaneet pojat tekivät keinun innolla ja ripeästi. - Keinusta tuli oikein toimiva, joskin työn jäljessä on hieman vielä hiomista. Mutta pitäähän sitä pojille antaa mahdollisuus, tuumasi Terttu. - Ja mikä parasta, tästä keinusta muistan aina mukavat oppilaani ja iloiset velikullat Mikon ja Pekan.
 

Pena sai uudet farkut. Entiset ikivanhat crimplenehousut joutavat nyt remonttihousuiksi. Paita vielä puuttuu, mutta sekin valmistui ihan pikkuista vaille. 
 Kaikkien valmistajien pihakeinut koottiin samaan pihaan. Terttu esitteli Penalle uutta keinuaan. Maali pitäisi vielä päättää. 
  

Fred, George, Peppi ja Taneli testasivat Ninan keinua. Jos keinu kestää tämän porukan testin niin eiköhän se kestä sitten melkein mitä vain. Vauhdikasta porukkaa! 

Salme istui onnellisena ja hyrisi tyytyväisyyttään uudessa keinussaan. Kyllä Arvo nyt yllättyy!
 

Yhden keinun viereen oli jo laitettu kesäkukkiakin.
 

Vladimir sovitti Päivin keinua. - Tällainen olisi kyllä aika kiva kerrostalonkin pihassa, hän tuumi.

Mutta mitäs tuolla viereisessä keinussa näkyykään! 

Voi sinua, Vladimir! Nuori tyttö menee ihan hämilleen ja nolostuu kun kaltaisesi kypsässä iässä oleva mies alkaa osoittaa kiinnostusta! Älä nyt nolaa tyttöparkaa!

Nukkevaari keinutti pikkuisia keinussa varovasti. - Pitäkäähän tytöt kunnolla kiinni, varoitteli vaari vuoron perään mummon kanssa. Linjakujan väki olikin tullut kahdella autolla Keuruulle.

Taneli hyppäsi Salmen seuraksi.

Hortonomiopiskelija Jasmin istuskeli yksinään keinussaan. Hän taisi suunnitella istutuksia Pirkon puutarhaan.Onneksi Sulevi ja kalastaja huomasivat Vladimirin enenn kuin Vladimir ehti tehdä mitään typerää. 
- Onpas tänään  ollutkin paljon tuota kansainvälistä lentoliikennettä, totesi kalastaja tarkoittaen vilkasta lintumuuttoa. Vladimirkin innostui kertomaan, että hän oli käynyt aamulla lintutornilla, koska oli muutontarkkailuaamu. - Hieno aamu! Paljon oli kurkia, yli 20, ja joutsenia 80 ja sitten teeriä, kuoveja, töyhtöhyyppiä ja rastaita, yksi mustaviklokin. Ja lintujen lisäksi viisi metsäkaurista.

Aika kului kuulumisia vaihtaessa. Syksyllä tavataan taas täällä samassa paikassa, eikö niin?

Hortensiat ja huivit jäivät minulta kokeilematta, mutta keinu tuli aivan valmiiksi, samoin housut. Pusero on varttia vaille valmis. Hanna ohjasi perjantai-iltana kuvansiirtotekniikkaa. Oli kiva opetella uusi tekniikka. Sunnuntaina tehtiin myös värikyniä Suskin opastuksella ja Erjan ohjeella.

Askartelun ohella meillä oli Hannan ohjaamaa aamujumppaa, lauantaiaamun varhainen linturetki Lehdontien lintutornille, saunomista ja mukavaa yhdessäoloa.

7 kommenttia:

 1. Kiitos Maija ihanasta viikonlopusta! Ja kyllä, syksyllä nähdään!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maija, ehdottomasti syksyllä taas nukkekotoillaan :)

  VastaaPoista
 3. Ihana viikonloppu teillä. Minä niin odotan syksyä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Oli ihana viikonloppu, joutsenet ja kaikki. Maltoin käväistä Annan ja Kukan kanssa näkötornillakin ja sepä vasta oli komea.

  VastaaPoista
 5. Hyvä mieli jäi päällimmäiseksi. <3 On kiva huomata että leirille on syntynyt jo oma tunnelmansa ja leirihenki. Meitä on ollut melkein sama porukka jo monta kertaa mukana sitä tekemässä. Jumppa oli mukava lisä ja oikein tarpeellinen, otetaan se ohjelmistoon. Linturetkellekin voidaan mennä toisenkin kerran: syksyllä on taas muutontarkkailua kun leiri osuu syksyn kurkimuuton aikoihin. Ja Himmaanmäki pysyy paikoillaan näkötorneineen ja on oikein sopivan matkan päässä lenkkeillä, komea paikka tosiaan. :)

  VastaaPoista
 6. Ihania nuo kiikut ja taisivat olla aika kova töisiä ja tarkkaa mittausta vaativia. Itsellä ei kärsivällisyys riittäisi.

  Terkuin: Lea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aulis oli kasannut materiaalipaketin aika valmiiksi, vain jotkut pätkät mitattiin ja pätkittiin itse. Jos olisi aloitettu alusta eli lautojen sahauksesta, olisi mennyt koko viikonloppu vain tätä tehdessä. :)

   Poista