Tausta

torstai 23. helmikuuta 2017

Kuvituksia

Onpa taas mennyt pitkä aika, kun on blogia viimeksi tullut päivitettyä. Nyt ryhdyin ihan asiakseni laittelemaan joitakin kuvia näkyville, kun sain kunnian tulla haastatelluksi Nukkekoti-lehteen ja ehkä sitä myötä joku tännekin kurkistaa (tai on jo kurkistanut) pitkästä aikaa.

Ensiksi huomasin, että Picasassa aiemmin olleet kuvakansiomme eivät enää toimikaan. Plääh. No, nyt mummulan vanhat kuvat ovat yhdessä ja samassa albumissa täällä (ja tuolla sivupalkissa valokuvan takana) ja ehkä sinne myöhemmin tulee uudempiakin kuvia näkyville. Samoin olisi kiva tehdä albumit muillekin projekteille, mutta siitä saanen toistaiseksi vain haaveilla, hyvä kun joskus askartelemaankin ehtisi (ja sen kyllä priorisoin tässä vaiheessa tämän bloginpidon edelle, kun valitettavasti valita täytyy). Onneksi kuvia ja juttuja löytyy eri teemojen alta näistä blogiteksteistä.

Laittelin toiseen albumiin valokuvia, joita itse valitsin matkan varrelta Nukkekoti-lehdessä julkaistavaksi. Osa niistä pääsi lehteen asti, osa on nähtävillä vain näin sähköisessä muodossa. Muutamia uusimpia juttuja esittelen tässäkin. Siru-tyttöselle neuloin silkkisestä ompelulangasta hihattimen valepalmikkoneuleella, jonka malli on minulle erityisen tuttu anopin tekemistä villasukista. Toppi puolestaan on himpun paksumpaa, käsinvärjättyä silkkilankaa, jonka neuloin siksak-mallilla silmukoita jatkuvasti lisäten ja kaventaen. Siitä tuli aikas kiva, tykkään kovasti.Sirun hattu on vähän epäonnistunut lippalakkikokeilu. Paremmat versiot ovat päätyneet Dr von Hoepschensteinin ja Aukustin päihin. Näitä on hauska virkata.Äidin Ellen-nukelle neuloin twinsetin kultaisilla napeilla. Leidillä on korsettivartalo, mikä tekee neuleen istuvaksi saamisesta aika haastavan homman, mutta jotenkuten onnistui kuitenkin.Tässä vielä mummu ja vaari talvitamineissaan. Olivat juuri kolme kuukautta Seinäjoella Sulevin-markkinoilla, pitihän sinne lämmintä ylle. Mummun turkkikangas on löytö vuosien takaa Eurokankaan palalaarista. Ihanan pehmeää, joustavaa ja lyhytnukkaista karvatrikoota - ja armottoman pölisevää. :DVaatteita syntyy edelleen, vaikka hissukseen. Parhaillaan tekeillä on Fridalle neuletakki, taas uudella mallilla jota teki mieli kokeilla. Ehkä se tulee joskus esiteltyä täällä blogissakin?

12 kommenttia:

 1. Todella kivoja vaatteita! Neulottuja ja virkattuja on mielestäni kiva tehdä, mutta ompelu vaatii jo kärsivällisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit. :) Ompelussa tylsintä on saumojen huolittelu, neulomisessa ja virkkauksessa sitä ei tarvitse tehdä. ;)

   Poista
 2. Ihania neuleita <3(huokaus!) Itse vasta harjoittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Neulominen on kivaa, kannattaa harjoitella. :)

   Poista
 3. J'aimerai pouvoir tricoter aussi bien!!! vos tricots sont parfaitement réussis , bravo!!!!

  VastaaPoista
 4. Tyylikkäitä asusteita :)
  Onnittelut haastattelusta.

  VastaaPoista
 5. Tämä blogi on ihmeellinen... Teillä on taloissa käytännössä kaikkea mitä oikeassa kodissakin, kirjaimellisesti :) Ja vaatteet ja kaikki on niin aidon näköisiä etten ikinä pystyisi itse. Kietaisutakki taitaa olla mun vaativin itsetehty vaate 1:12, sehän muuten taitaa olla joka mummon vakiovaatevarastoa, omat mummot käyttivät niitä karjatöissä mutta myös pyykinpesussa ja pihahommissa.

  VastaaPoista
 6. After reading some of the comments on this blog, Id have to say Im in agreement with the majority.
  Well written content like this today is far too rare, and thank you for putting in time and effort into your wonderful website.
  Soft Trending

  VastaaPoista
 7. This is really some awesome advice. Keep it up, my colleagues would love this.
  This really is such a wonderful resource that youre offering and you give it away for free. I take pleasure in seeing sites that realize the worth of delivering a prime resource for no cost. I really loved reading your post. Thanks!
  softtrending

  VastaaPoista
 8. I'm having a little problem I cant subscribe your rss feed, I'm using google reader fyi.
  Thanks for the useful post! I would not have gotten this otherwise!
  Sarah Berger

  VastaaPoista
 9. riting for me please feel free to let me know, im always look for people to check out my site. Please stop by and leave a comment sometime!
  POST dont actually find out what youre speaking about these. this particular cant end up being the only real approach to think about this can them? It looks like you usodium hypochlorite amazon
  china air purifier
  korean air purifier brands

  VastaaPoista