Tausta

lauantai 2. tammikuuta 2016

Kaksion remppa käynnissä

Otsikko on hieman harhaanjohtava. Kaksio on nimittäin vasta tekeillä. Sen pitäisi olla valmis helmikuussa Vladimirille. Ai nii, hän on tainnut jäädä aika vähälle esittelylle, esitelläänpä nyt.

Vladimir Kuragin, pietarilainen viulisti, on suuri rakkauteni! Hän on lempitelevisiosarjani Downton Abbeyn hovimestarin Carsonin nukkeversio, uskomattoman ihana, Taru Astikaisen tekemä oikea taideteos. Hän on esiintynyt täällä blogissa jo aikaisemmin mm. Rysän sataman Suvijuhlien tanssiorkesterissa, ja mummulassakin hän on vieraillut useita kertoja. Hänen mennneisyytensä on vähän hämärän peitossa, mutta tiedossa on, että hänellä on ollut suhde ja yhteinen elämä Laimi Lyydian kanssa jossain ulkomailla. Suhteesta on syntynyt tytär Olga, nyt jo opiskelijaneitonen. Laimi Lyydia ja Vladimir ovat ystäviä ja tapaavat usein milloin missäkin, vaikka asuvatkin eri osoitteissa.


Vladimir osti itselleen kaksion vanhasta kerrostalosta.

Kaksio on Nukkekotiyhdistyksen kerrostaloprojektin asunto, joita tulee esille Nukkekotiyhdistyksen 25-vuotisjuhlanäyttelyyn Tampereelle. Kaksio on odotellut pitkään paketissa eikä pelkkä aivotyö ole näkynyt missään, mutta joulun jälkeen  ryhdyin toteuttamaan suunnitelmia.

Allaolevasta kuvasta näkyy kaksion kasaamisen ensimmäinen vaihe, se mikä hirvitti eniten. Monien mittailujen ja ihmettelyjen jälkeen palan poistaminen lattia- ja kattopalojen nurkasta onnistui oikein hyvin. Merkittävä ensimmäinen askel! Makuuhuoneessa on nyt tapetit, mutta lattia on vielä pohdinnassa, listat puuttu ja kaikki muukin.

Työhuone on tapetoitu.

 

Kaksioon tulee parkettia ja laattaa. Lattioihin pitää saada vielä kiiltoa, siis kontaktimuovia, jota täytyy käydä ostamassa arjen tullen. (Jostain kumman syystä kuva kääntyy aina pystykuvaksi vaikka se on alunperin vaakakuva.)

Nyt jatkuu olohuoneen tapetointi. Suurin ongelmani on nyt se, miten jatkaa kuviota seinältä seuraavalle, kun tapettia on kolme arkkia ja kuvioiden kohdistaminen vaatisi sen neljännenkin, jotta saisin riittämään tapettia myös sille seinälle, joka kiinnitetään paikoilleen näyttelyn jälkeen. Jos hummaan kaikki kolme arkkia nyt, löydänkö koskaan tätä tapettia lisää? Muistaakseni juuri tämä tapetti tilattiin Englannista... Huoh. Vessan seinämateriaali on selvillä, mutta ehkä seinät täytyy laittaa ensin paikoilleen, että paloista  - ei vaan vuodista ;) - tulee oikean kokoisia.

Auttaisikohan kuppi teetä?

Maija


12 kommenttia:

 1. Juo kuppi teetä ja tilataan sitä tapettia tarvittaessa lisää. Aina sieltä kaupasta jotain muutakin tarpeellista löytyy. ;)

  VastaaPoista
 2. Miten kiehtovaa! Carson ja Kuragin samassa persoonassa. Pitäisiköhän nyt teen kanssa nauttia myös pari kurkkuvoileipää ;-)

  VastaaPoista
 3. Kyllä kuppi jos toinenkin auttaa - ja tuosta tulee niin Vladimirin näköinen.
  Ja rakkaus teillä roihuaa! - mites sinä oikein tulet toimeen sen Laimi Lyydian kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se Laimi Lyydia kyllä aikamoinen täti, mutta menneet on menneitä. Ihan ollaan väleissä Laimi Lyydiankin kanssa. ;)

   Poista
 4. Tuo Carsonin ja Kuragin yhdennäköisyys on hämmentävä! Liekö Carsonila sukujuuria naapurimaahan? Uskomattomia nuo sinun minineuleesi! Voi, ja paljon muutakin suloista täältä löytyy. Tervetuloa vierailulle Rauhaniemeen, joka on taas avannut pitkän tauon jälkeen ovensa! Osoite http://kristiinan-rauhaniemi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyläilykutsusta, mielellämme tulemme!

   Poista
 5. Hei Aino! Saako kysyä, minkälaisella langalla kudot noita meikäläisen mykistäviä minineuleitasi, esim. villapuseroita ja sukkia? Entä puikot? Ja vielä: nuo ilmeikkäät nuket, voi hyvänen aika! Kuka tuollaisia myy?
  Tätä ihmettelyäni riittäisi maailman tappiin saakka. Katselin tuokiokuvia suvijuhlista, ja iho nousi ihastuksesta kananlihalle. Mikä TUNNELMA!!!Tässäpä päällimmäiset kommentit. Maltan tuskin odottaa, mitä seuraavaksi täältä löydän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon käyttänyt aika moniin juttuihin Venne Colcoton -lankaa, jota saa mm. Doloreksesta. Sitten oon tehnyt myös ohuella villalangalla (mieluiten ilman tekokuitua) ja ohuimpia juttuja silkkisellä ompelulangalla. Parhaat puikot saa rapakon takaa Bugknits-nimisestä nettikaupasta, paksuuksia mulla on 0.5-1.0 mm kaikkea siltä väliltä. :)
   Niin ja kiva kuulla että viihdyit blogissa. :)

   Poista
  2. Ai niin, ja nuket ovat Taru Astikaisen tekemiä. Tarulta voi ostaa näitä messuilta, seuraavan kerran varmaan kesällä Forssasta, tai joskus myös Facebookin Nukkekotikirppikseltä.

   Poista
 6. Vladimir on kyllä upea ilmestys. Kaksiosta tulee varmasti hänen näköisensä asunto, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :)

  VastaaPoista
 7. Vau, mikä hurmuri :)
  Mielelläni jään seuraamaan niin kaksion kuin Vladimirinkin asettumista paikoilleen.

  VastaaPoista
 8. Yksi huoneisto jo hyvällä mallillaan ja hyvin suunniteltu :) Komistus tuo Vladimir, en yhtään ihmettele, että Maija häneen ihastuit.

  VastaaPoista