Tausta

lauantai 9. tammikuuta 2010

Terttu tuli taloon

Tämä minihenkilö ilmestyi näihin maisemiin jouluaattona ja esittäytyi Tertuksi. Kävi ilmi, että hän on sukua Toivon perheelle ja syntyisin samalta suunnalta. "Tässä minä nyt sitten olen!" hän ilmoitti kuin olisimme olleet vanhoja tuttuja. Hänen ymmärtääkseen täällä odotti häntä talo. Eikä hän väärässä ollutkaan.

Tertun hieman yli 90-vuotias Alma-täti oli nimittäin muuttanut palvelutaloon huomattuaan, että hänen kaikki vanhat ystävänsä asuivat jo siellä ja heillä näytti olevan yhdessä varsin mukavaa. Niinpä Alma oli marssinut tuomarin pakeille ja laatinut paperit, joilla talo oli siirtynyt sisarentyttären nimiin. Terttu jos kuka pystyisi hoitamaan taloa, vaikka olikin aina asunut pääkaupunkiseudulla kerrostalossa.

Viesti saapui juuri ennen joulua. Terttu kertoi yllättyneensä toden teolla Alma-tädin ratkaisusta. "Enpä olisi uskonut, että perin kokonaisen talon!" ihmetteli Terttu vieläkin. "Vaikka eipähän meitä sukulaisia kovin monta ole ja minä taidan olla nuorimmasta päästä!" Olihan sitä heti tultava taloa katsastamaan, vaikka joulunpyhät olivatkin meneillään.

Tällainen talo oli Terttua odottamassa:

Talo oli ihan ilman kalusteita. Ei Alma suinkaan ollut vienyt kaikkea mukanaan palvelutaloon, olipahan vain yrittänyt panna talon helposti remontoitavaan kuntoon. "Terttu saa tehdä kalusteille ja muulle tavaralle mitä tahtoo, vieköön vaikka kirpputorille tai korjailkoon mieleisekseen. Saa tehdä talosta ihan makunsa mukaisen. Taitava, tomera ja taloudellinen hän on aina ollut," kertoili Alma muuttomiehille heidän raahatessaan tavaroita varastoon.

Kierrettyään taloa Terttu havaitsi talon rakenteet terveiksi ja ehjiksi, ainoastaan räystäskouru oli kärsinyt. Lattiat olivat aika hyvässä kunnossa koko talossa, mitä nyt yläkerran kokolattiamatot arveluttivat. "Taidan kyllä vaihtaa jonkun vähemmän pölyävän lattiamateriaalin. Aika kivat tapetit täällä kuitenkin on, vaikka ovatkin ihan alkuperäiset. Alma on elellyt tosi siististi. Tapetteja ei tarvitse vaihtaa, ei ainakaan heti alkuun."

Yläkerran olohuoneessa ja makuuhuoneessa näytti tältä: Alakerran kolme huonetta:

Muuten talo tuntui olevan mukiinmenevässä kunnossa , mutta keskimmäisen huoneen punatiilinen seinä sai Tertun parahtamaan. "Tästä tulee mieleen vankila! Remontti alkaa hetimmiten ja tästä huoneesta! Eikä tuo keittiön mintunvihreä ikkunaseinäkään kyllä jää tuollaiseksi!"

Arjen tullen Terttu marssi rautakauppaan ostoksille ja aloitti remontin...

May I introduce: this is Terttu! She has inherited a house. Here is the house as it was when aunt Alma had moved away and Terttu saw it at the first time. Terttu has some plans how to fix the house. She has already bought some paint and wall paper... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti