Tausta

maanantai 18. tammikuuta 2010

Remonttiapua


Terttu oli tapetoidessaan autuaallisen tietämätön, että hänen remontistaan oli keskusteltu myös Suomen Turussa. Villa Charlotten Rouva oli tavannut Turun Antiikki- ja Keräilymessuilla Tanen kaverin Jokisen Penan. Pena oli kulkenut messuilla alakuloisen oloisena ja kertonut Rouvalle olevansa ilman asuntoa ja työtä. Rouvahan muisti välittömästi, että hänen ystävättärensä ystävätär oli vastikään perinyt talon ja aikonut remontoida sen, ja niinpä hän vihjaisi Penalle mahdollisesti tietävänsä hänelle ainakin jonkinlaista työtä. Tosin Penan olisi jätettävä Turku, Tane ja Huikka ja Kulaus ja muutettava Keski-Suomeen.


Niinpä Pena muutama päivä sitten kolkutti Tertun ovea. Vaikka Rouva oli ehtinyt ottaa yhteyttä ja kysyä Tertulta, tarvitsisiko tämä remonttiapua, oli Terttu aika yllättynyt miehen seisoessa yhtäkkiä oven suussa. Miehen olemus oli hieman ristiriitainen: toisaalta komea ja urheilullisen oloinen nuori mies, mutta kovin kevyissä ja varsin perusteellisesti pidetyissä vaatteissa! 


Rouva oli kertonut Tertulle Penan olevan hyvin kätevä käsistään, rakennusmestari ja melkein rakennusinsinööri, vaikka tutkinto olikin jäänyt lopputyötä vaille.  "Ammattitaitoisia ja luotettavia työmiehiä on vaikea saada, varsinkin kun olet vasta muuttanut paikkakunnalle, ja Pena on osoittautunut sekä ammattitaitoiseksi että luotettavaksi", oli Rouva sanonut.  "Kyllähän sitä aina ammattimiehelle olisi tarvetta. Varsinkin jos on luotettava, ahkera ja siivo", oli Terttu siihen tuuminut.


Pieni epäilys, joka oli miehen ulkomuodosta herännyt, väistyi, kun Terttu esitteli remontin kohdetta Penalle. Asiantuntevat kommentit, tarkat havainnot rakennuksen tilasta ja Penan monipuolinen ammattitaito ja innostus vakuuttivat Tertun.  "Siinähän tulee selvää säästöä, kun yksi mies osaa muurata, tapetoida, maalata ja korjata vanhoja huonekaluja", pohti Terttu mielessään.


Vaikka Tertun tarjoama palkka ei juuri päätä huimannut (Tertulla ei selvästikään ollut käsitystä kunnon ammattimiesten palkoista), Pena ei tinkinyt vaan suostui jäämään, vaikuttihan remonttiprojekti mielenkiintoiselta ja töitäkin riittäisi useammaksi kuukaudeksi. Päätöstä auttoi myös se, että Penalle luvattiin täysi ylöspito koko remontin ajaksi.


Koin ihanaakin ihanamman yllätyksen, kun Itella toi tämän hurmaavan herrasmiehen saatesanojen kera! Tuhannet kiitokset, Eija! :) Yritämme Tertun kanssa huolehtia hänestä hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti