Tausta

lauantai 18. heinäkuuta 2009

Pariksi viikoksi maalle


Tänään Aukusti ja mummulan väki lähtivät maalle kuten näin kesällä sopii. Ja kun kerran kimpsut ja kampsut pakattiin, päätettiin viipyäkin vähän kauemmin, 30.7. asti. Kristallikruunut asennettiin kattoon ja kellot seinille ja asetuttiin taloksi Ailan ateljeeseen. Vaari lähti tekemään vähän ostoksia Aukustin kaupasta, jossa viime päivinä ovat vierailleet niin sähkömies, lihakauppias kuin tekstiilitukun juoksupoikakin. Soitteleva suutarikin kävi ja teki kauppiaalle kengät. 


Kattolamput on laadittu deodoranttipalloista, nepparin osista ja messinkiputkesta. Valoa tuo lämminsävyinen led-polttimo. 


Lyhyttavaraosaston tiskillä on esillä nappien ja lankojen valikoima. Korissa Aukustilla on pakettinappuloita helpottamaan ostosten kotiin kantamista. 


Aukustilla on myynnissä varsin hyvä valikoima villalankavyyhtejä sekä mm. Nokian Tempo-kenkiä ja Fortuna-liivejä. Tiskin alta löytyy myös passeli pesuaine likaan kuin likaan. 


Lihatukusta on vihdoin saatu erä makkaroita, nakkeja, kinkkua, kyljystä ja paistia. Kylmätiskiin mahtuvat myös kermat ja kalat. 


Vitriinistä myydään kypsät makkarat, leikkeleet ja juustot. 


Rautaosaston lokerikko on täynnä nauloja, muttereita, kumilenkkejä ja muuta tarpeellista. Kassan yläpuolella olevalta karkkihyllyltä myydään myös Pilli-Klubi -askit. 


Ja mikäs on mummulla ja vaarilla maalla ollessa. Naapurissa on wieniläiskahvila, jossa voi piipahtaa leivoskahveilla - tosin kahvila on niin pieni, että mummun ja vaarin on viisainta jäädä ulkoterassille. ;)


Lähellä on myös kesämökki, jonka asukas näkyy olevan innokas marjastaja. Kaverinsa kanssa hän ravaa marjamaita harva se päivä. Jospa heidän kanssaan saisi tehtyä sopimuksen, että poimisivat vaarille, mummulle ja Aukustillekin talveksi vähän marjoja. Mökin väestä ette ole kuulleetkaan aikaisemmin ja vieläkin se on vähän hys,hys, koska mökki on tehty lahjaksi. Siitä lisää myöhemmin.


Mummun ja vaarin huushollista mukaan pakattiin vain osa, mutta kohtuullisen kotoisa tunnelma syntyi näilläkin matkatavaroilla sisustaessa.


Mitähän se mummu katselee noin keskittyneen näköisenä? 


Kattokruunuapa tietysti! Onko varmasti kaikki prismat tallella? 


Mummun sängyn vieressä on Ainon arpajaisvoitto Leilukan blogista, Aino-tossut. 


Kukatkin otettiin mukaan, kun kotimaisemiin ei jäänyt ketään kastelijaa. 


Tuo ihan pieni vaarin yöpöydällä on taskukello. 


Kahvipöytä uudessa kesäpaikassa on katettu. 


Olohuoneen kalustus on niukka mutta kaikki tarpeellinen on mukana. 


Kesäpaikassa on tilaa myös mummun ompelunurkkaukselle. 


Kummallista muuten, kaikissa huusholleissa asustaa jonkinlainen koira. Kahvilasta se puuttuu, mutta koiriahan ei oikein mielellään otetakaan kahviloiden asiakkaiksi.


Näyttely pystytettiin siis tänään ja nukkisväkemme on nyt kaiken kansan nähtävillä Rahikkalassa. Käykäähän tekin visiitillä.


Most of our dollhouse stuff are in a summer exhibition for the next two weeks. There you can see Aukusti's shop and his flat, the cafe Viennoise and most of grandma's and grandpa's furniture and decoration shown as in the pictures above.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti