Tausta

maanantai 16. helmikuuta 2009

Massailuja


Meidän kerhossa tehtiin viime viikolla massailuja ja teemassa pysytään ensi kerrallakin, kun niin innostuttiin Hymy.  Tein kerhossa viime kerralla liharuokia.


Hui, Abloy-avain mittatikkuna - vähän epähygieenistä! Nolostunut



 


Kokeilin ensi kertaa varten paria juttua. Ensin keräkaalien ja -salaatin tekoa



 


ja sitten kakkuja, joihin laitoin soodaa kohotusaineeksi.  Kakut menivät vähän pipariksi Silmänisku eikä sooda toiminut. Sitä olisi vissiin pitänyt olla paljon enemmän.


Kakkuviipaleita leikatessa kakut kuitenkin murenivat aivan kuin oikeat, mistä todisteena muruset alustalla...Hymy



 


Kokeilin joku aika sitten tehdä massasta myös kulhoja ja ruukkuja. Niistä tuli sellaisia Aloittelevan Keraamikon ensikyhäelmiä, mutta esittelenpä kuitenkin. Eiköhän näille joku paikka löydy - jos ei muualta niin mummulan vintiltä, mihin kaikki prototyypit ja epäonnistuneet versiot haudataan! Massailuissa oppii kaiken aikaa uusia juttuja, joten tiedän jo nyt, miten nämä olisi kannattanut tehdä...



Massailujen jälkeen taitaa koittaa puutöiden aika. Asiamies toi Biltemasta niitä kuuluisia takansytykkeitä, joista monet ovat jo  kertoneet blogeissaan. Tällaisia ne ovat: aivan suoria, suoraan sahattuja, millilleen samanmittaisia, sileitä ja kauniita!



Voi mitä tuhlausta olisi käyttää näitä sytykkeeksi! Näitä myydään 5 kilon pusseissa eikä hintakaan huimannut päätä. Askartelukaupasta olen ostanut huonompia (=kierompia ja väärempiä!) puutikkuja, saanut murto-osan tästä määrästä ja maksanut niistä enemmän kuin tästä säkistä. Värivaihteluja näissä on, mutta minua se ei kyllä haittaa - samaa laatua näkyy olevan kylliksi aika isoonkin minirakenteluun - ja useimmitenhan puu kuitenkin petsataan, maalataan tai vahataan. Ainoa oikeasti huono puoli näissä on se, että näitä on niin paljon, että ei ehkä riitä kohteita koko säkilliselle ja kenties täytyy käyttää osa alkuperäiseen tarkoitukseensa...Silmänisku


No, ei vielä murehdita tulevia, ensin voi toteuttaa kaikki ne monet jutut, joita varten näitä hankittiin! Sitä paitsi, onpahan nyt tarpeeksi materiaalia vaikka useampaankin harjoitteluversioon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti