Tausta

keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Terveisiä ja tuliaisia Tukholmasta


Kävimme viikonloppuna Nukkekotiyhdistyksen reissulla Tukholman miniatyyrimessuilla ja laivaseminaarissa. Suurkiitokset kaikille mukana olleille - oli todella kiva tavata ja tutustua teihin! Tavataan toistekin, ehkä heti kohta Nukke- ja nallemarkkinoilla. :)

Reissun sosiaalinen anti oli siis hyvä, mutta yhtä sun toista materiaakin mukaan kertyi, niin kuin etukäteen suunniteltiinkin. Varustautukaa siis melkoiseen kuvakavalkadiin...

Laivalla harjoittelimme menomatkalla nojatuolin tekoa kohtalaisin lopputuloksin - kyllä nuo tuoleiksi tunnistaa. Äidin vasemmalla puolella olevasta sinisestä tuolista tuli tyylikäs ja siisti, ja totesimme kuviollisen ja ohuen kankaan sopivan tuohon malliin varsin kivasti. Oma paksu lakanakankainen möhkäleeni päässee puolestaan jossain vaiheessa nahkajäljitelmän teon harjoituskappaleeksi ja sitten ehkä sinne kuuluisalle mummulan vintille... ;)
Messuille päästyämme löysimme heti ensi töiksemme sen ainoan, mitä varsinaisesti lähdimme hakemaan, nimittäin Kotte Toys'n Bellman-tuoleja (tuossa kuvassa vasemmanpuolimmaisena). Niitä lähti mukaamme kaksi, ja lisäksi ihastuimme pariin muuhun upeaan malliin, jotka oli myös pakko saada. Lisää näistä luvassa myöhemmin...
Rakennustarviketta edustavat naulakot mummulan eteiseen sekä Aukustille ja saunaan:
Joskus toivottavasti syntyviin kustavilaisiin nojatuoleihin löytyi lähes täydellinen raidallinen puuvillasatiini päälliskankaaksi ja lisäksi toistakin ihanaa kangasta verhoiluun tai verhoiksi:
Nämä käsittämättömän upeat käsilaukut ovat kuin koruja, ja niin pieniä. Tekijää en muista - huikatkaapa kommenteissa, jos joku keksii. * edit: Hanna muisti, että tekijä löytyy osoitteesta Minst.com*
Eräs vanha täti oli tehnyt toinen toistaan taidokkaampia virkkaus- ja käpypitsitöitä. Häneltä ostimme soman pienen tyynyn vaikkapa mummulan makuuhuoneeseen:
Saman tädin pöydästä löytyi myös soma tonttutyttö neulotussa takissaan ja myssyssään. Dalahäst on puolestaan peräisin pikavisiitiltä vanhankaupungin turistikrääsäkauppoihin. Molemmat pääsevät mummulaan tuomaan joulutunnelmaa.
Mummulan jouluun löytyi myös upeita massaruokia, on kalaa jos jotakin sorttia sekä kinkkua. Rusinat päätyvät joulun jälkeen Aukustin kaupan hyllyyn.
Mummulaan nämäkin - ilmiselvä Kermansaven teekannu ja tyylikäs, lasinen kakkuvati.
Ja viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä: nämä ihanuudet ovat Wooperin taitavista käsistä kiitokseksi Kissamuorin vaatettamisesta.
Tällaiset neuleet / virkkailut minulta meni hänelle päin.
Kiva reissu oli, ja kyllä tuonne lähtisi toistekin, sen verran ihanaa (ja hintavaa...) ostettavaa jäi vielä odottamaan seuraavaa kertaa. ;)
, puolesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti