Tausta

keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Leipomon tuotoksia


Miniklubimme kokoontui eilen aiheenaan taikataikina ja munakennotyöt. Meillä ollaan niin hitaita syömään kananmunia, että minulla ei ollut yhtään edes puoliksi tyhjää kennoa silputtavaksi, mutta kivoja ideoita sain vaikken mitään tehnytkään. Taikataikinasta sen sijaan leivoskelin jotakin pientä ja suomalaiskansallista - pullapitkoa, aitoa savolaista ruislimppua Aukustille sekä karjalanpiirakoita.

Mittakaava noista puuttuu, mutta karjalanpiirakoilla on mittaa reilun sentin verran ja pullapitkolla pituutta nelisen senttiä. Käytössä oli vaaleaa vehnätaikinaa sekä ruisjauhoihin tehtyä taikinaa, pullan ja piirakoiden pintaa sudittiin ennen paistamista kananmunalla, ja paistamisen jälkeen pintaan on töhritty kahta eri väristä maalia / lakkaa, vesi-liimalitkua ja jauhoja taikka suolaa. Kerrassaan herkullista siis. ;)


Kerhomme oli saanut lahjoituksena poistoon menneitä tarvikkeita hammaslääkärin vastaanotolta. Tekaisin näistä sitten kotona minigrip-pussillisen kumilenksuja, niin saa pussit pysymään kiinni ja paperit rullalla minikoossakin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti