Tausta

lauantai 25. lokakuuta 2008

Taitokirja tuli taloonIsä on saanut vaarilta perinnöksi erinomaisen Taitokirjan, josta löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä - "hakuviitat" -listalla on hakusana yhtä hyvin aaltopahville ja demagnetoimiselle kuin virkkaamiselle, yöpuvulle ja öljykivellekin. Omaa kirjaa olen minäkin etsiskellyt divarista, muttei ole vielä tärpännyt, kunnes kävimme eilen kirjamessuilla. Nyt on sitten taloudessa Suuri Taitokirja vuoden 1965 painoksena sisältäen "3797 hakusanaa, 1855 kirjoitelman otsikkoa, yli 5000 ohjetta, 4421 kuvaa ja piirrosta, 8 väriliitettä ja aineenmukaisen hakemiston" - siis kaikki, mitä kaivata saattaa. ;)

Eilen illalla aloitin kirjasta eniten kaipaamani ohjeen kimpussa, ja tänään valmistui eiliselle pari... tadaa!
Ihan ehta aidot maalarinteippi-tuohivirsut!

Sen verran täytyy kyllä antaa palautetta Taitokirjan tekijälle, että nyt ymmärrän kirjallisen ohjeen, kun olen saanut virsut tehtyä - ensimmäinen syntyi aika lailla kuvien perusteella, mutta onneksi niitä oli. Ihan tyytyväinen en ole, ekan virsun siisnoja (opin tuosta kirjasta uuden sanan, ne on noita suikaleita) piti jatkaa kesken kaiken ja tossun kantapäästä tuli siksi aika paksu, ja toinen taas venksottaa kummallisesti vaikka on periaatteessa kuta kuinkin samalla tavalla tehty kuin ensimmäinen. Vaan harjoitus tekee mestarin, ehkä tässäkin asiassa.

Eihän mummulassa tai Aukustilassa nyt noin vanhaa aikaa eletä että ihan virsuissa tallusteltaisiin, mutta nämä menevätkin vintille tai vaihtoehtoisesti eteisen seinälle koristeeksi. :)

Ai juu, Lotelle ja muille kerholaisille vielä tarkempi tiedonanto (ja muillekin jos ketä kiinnostaa), että noiden suikaleiden leveys on siinä 2-3 mm ja virsut kokonaisuudessaan kolmisen senttiä pitkät. Mittojen arviointi ei ole mun vahvinta alaani, mutta onneksi viivotin on keksitty. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti