Tausta

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Kliivia


Meillä oli eilen tiistaina nukkekotikerhossa aiheena kukat. Tapojeni mukaisesti minä tuusasin tuntitolkulla samaa pientä piperrystä - piti testata vasta ideoimani vision toimivuutta. Varsin paljon hommaa jäi vielä kotiinkin, mutta valmista tuli, ja täytyy sanoa, että olen tyytyväinen nukkemummulan uuteen, kukoistavaan kliiviaan. :)


Materiaalina kukissa on oranssi kuultopaperi. Leikkasin siitä ensin sydämen muotoisia paloja, jotka sitten puolitin pisaran muotoisiksi terälehdiksi (hoituu se homma ilman pisaraleikkuriakin). Sidoin seitsemän vihreää ohutta metallilankaa maalarinteipillä nipuksi, tökkäsin kukkiin sisälle tulevat päät keltaiseen akryylimaaliin ja liimasin yksitellen terälehdet paikoilleen. Kotona maalasin varren vihreällä akryylilla, sudin kukkiin keskelle hieman keltaista, ja tein lehdet maalarinteipistä ja ohuen ohuesta rautalangasta, jota laitoin maalarinteippien väliin lehtiruodeiksi. Sitten vaan lehtiinkin akryylimaalia, liimaus nipuksi (ompelulanka oli hyvä apu sidonnassa) ja istutus sinitarraan (sopivan painavaa) ja kaktus- ja kylvömultaan (hienojakoista ja hiekkaista). Ruukku on Wooperin taitavista käsistä, aluslautanen metallinappi.

Mittakaava tuosta puuttuu, mutta kasvi on kokonaisuudessaan 5,5 cm korkea, eli aika lailla sopiva 1:10- tai 1:12-mittakaavaan.

Kasvit on kivoja, niin mineinä kuin isoinakin. :)


EDIT: Menin sitten googlettamaan kliivian kuvia ja tajusin, että siinähän on oikeasti tosi isot heteet. Eihän siinä auttanut muu kuin kaivaa lankaa, liimaa ja maalia esille, vaikka olisi pitänyt tenttiin lukea. Nyt on sellaiset meidänkin kliiviassa. Perfektionisti mikä perfektionisti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti