Tausta

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Harjoitus tekee mestarin

Laimi Lyydia on nuorena tyttönä laulanut paljonkin, veihän musiikkiura häntä aikoinaan ulkomaita myöten. Eihän hän siis voinut olla tarttumatta tilaisuuteen, kun semmoinen kohdalle tarjoutui. Jos bändin perustaminen oli kerran kiinni pelkästä rumpusetistä, niin kyllähän se saataisiin järjestymään, ja hän itse olisi mieluusti käytettävissä solistin tehtäviin, ilmoitti Laimi matkalaisten paluuta seuraavana päivänä.

Niinpä rummut tilattiin ja niiden saavuttua aloitettiin treenit. Lähistöllä asuva Aukustin vakioasiakas, tiedemies von Hoepschenstein, kuuli yhdet ensimmäisistä harjoituksista ja koputti kohta harjoituspaikkana toimivan kahvilan ovea kontrabassoa raahaten. Ei aikaakaan kun oli ensimmäinen keikkakin buukattu Rysän niemellä olevassa tanssipaviljongissa järjestettävään Suvijuhlaan, paviljongin nykyinen omistaja kun oli Laimin ja Vladimirin vanha tuttava. Tottahan Vladimirkin halusi sitten mukaan orkesteriin, taitava viulisti kun on.

Tansseja edeltävänä iltana pidettiin kenraaliharjoitukset. Kyllä siitä varmaan hyvä tulee, vakuuttelivat soittajat vähän perhosia mahanpohjallaan. Tohtori von Hoepschensteinille luvattiin, että hän voi tarvittaessa soittaa kyllä nuoteista, jos eivät bassolinjat muuten varmuudella muistu mieleen.
* * *

Suvijuhliin alkaa olla kaikki valmiina, ja onhan se jo korkea aikakin, kun huomenna juhlitaan. Vaarin haitarin tein kluutista (se on sitä kirjojen selkämyksissä käytettävää kangas-paperia), kartongista, puupalikoista, ääriviivatarrasta, kynsikoruista ja puuviuhkasta, lisäksi tarvittiin vain liimaa, maalia ja kynsilakkaa. Vladimirin viulun tuunasin puolestaan valmisviulusta, joka oli Vladimirille ihan liian suuri sellaisenaan. Pianoakin piti tuunata, tein siihen mm. uudet koskettimet, ja Laimille värkkäsin vielä viime töikseni vanhanaikaisen mikrofonin. Onneksi sentään kontrabasson, kitaran ja rumpujen kanssa selvittiin vain pienillä parannuksilla, muuten olisi aika loppunut pahasti kesken.

Tässä vielä pari aiemmin otettua kuvaa, joissa näkyvät yksityiskohdat paremmin.
10 kommenttia:

 1. Ei vitsi tuota haitaria! Ja koko bändiä. Upeita.

  VastaaPoista
 2. Jo nämä harjoituskuvat ovat ihan superihania ja saati sitten kun saatiin bändi aloittamaan! Hui mikä ihana päivä meillä olikaan Suvijuhlilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli kyllä, ja hyvin veti bändi. Kiitos vielä sun puhallinsektiolaisille! :)

   Poista
 3. Kylläpä on niin näpsäkän näköinen bändi että!

  VastaaPoista
 4. Soittimet ovat todella hienot ja varsinkin haitari upeasti toteutettu. Hieno yhtye kasassa.

  VastaaPoista
 5. Soittimet ovat todella hienot ja varsinkin haitari upeasti toteutettu. Hieno yhtye kasassa.

  VastaaPoista