Tausta

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Maailmalle mieli...

Meidän mummulan miesväki suunnittelee matkaa. Siitä lisää tuonnempana, mutta heräsivät sitten tajuamaan, että näille kevätkeleille ei oikein paitahihasillaan auta lähteä. Vaarilla ja Toivolla on sentään lämmintä neuletta, mutta Aukustilla ei sitäkään vähää, joten hän pääsi räätälin jonoon ensimmäisenä.

Tämmöinen takki syntyi ihan oikeasta takkikankaasta. Tämä on jotain mikrokuitua, eli vähän hankalaa työstää, keinokuitua kun on, mutta ei onneksi niin pahaa kuin etukäteen pelkäsin.


Takana on halkio. Selän leikkaus on mielestäni kiva.



Kaava on peräisin kirjasta Sewing dolls' clothes - 27 projects to make in 1:12 scale ja olen käyttänyt sitä ennenkin mm. Dr von Hoepschensteinin takissa. Nyt levensin hieman helmaa, tein sivuun sisäänotot ja suurensin tuota kauluskäännettä. Aukustin piti käydä myös pikalihotuskuurilla että sain takin istumaan kunnolla, mutta melkoinen kukkakeppihän tuo olikin... ;)

Vähän tuli tehtyä liimasuttua ja harakanvarvas-ompeleita, kympin tyttö ei tästä antaisi ihan kymppiä vaan ehkä kasin, mutta menettelee paremman puutteessa. Kyllä tuon kanssa voi maailmalle lähteä.

Takkien lisäksi työn alle pitäisi ottaa myös kenkiä - vaarilla on jalassaan tohvelit ja Toivolla villasukat...

6 kommenttia:

 1. Kylläpä on hieno takki, sopii Aukustille niin täydellisesti!

  VastaaPoista
 2. Kyllä vaatteet tekee miehen, niin on tyylikäs takki. Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö Aukusti muutenkin olisi hieno mies :)

  VastaaPoista
 3. Juuri tuollaista olisin tänään tarvinnut! Aurinko paistoi, mutta kun ryntäsin pihalle kuvaamaan ilman takkia, olikin siellä hyytävä tuuli. On se hyvä, että mies pukeutuu kunnolla, ettei tule flunssa!

  VastaaPoista
 4. No vau, mikä takki! Ja onhan hällä komia hattukin ja kaik. Kelpaa matkustella. :)

  VastaaPoista
 5. Magnifique ! J'aime beaucoup,
  Héloïse

  VastaaPoista