Tausta

perjantai 30. elokuuta 2013

Vintillä eli ullakolla

Samalla kun vinttikamariin vedettiin sähköt, värkkäsin lamput myös muihin ullakkokerroksen huoneisiin, eli vaarin verstaalle ja pimiöön sekä vinttiin. Verstaalle sijoittuneita huonekaluja tuunailin vähän lähinnä hiekkapaperilla ja maalinroiskeilla, etteivät näyttäisi turhan siisteiltä. Pimiön kaapisto on vanhaa Lundbytä, ja se humpsahti tuonne varsin mukavasti mittakaavaerosta huolimatta. Alakaapin sokkelina tosin on muutama Biltema-lankku, mutta tarkoitus olikin, että tämä näyttäisi vanhasta keittiöstä puretulta kaapistolta, joka on otettu uusiokäyttöön, joten mikäs sen paremmin tyyliin sopisi. Viemäröintejäkään ei näin ollen tietenkään ole, mutta vesivahingoista huolestuneille kerrottakoon että alakaapissa on lavuaarin poistoaukon alla ämpäri. ;)

Pimiössä on jo muutamia valokuvia ja kehitettyjä filmejä kuivumassa, vaikka aika paljon oleellista rekvisiittaa vielä puuttuukin. Jostain pitäisi kehitellä esimerkiksi vanhanaikainen valokuvansuurennuskone sopivassa mittakaavassa. Filmin leikkelin aviomiehen kätköistään kaivamasta krominauhallisesta c-kasetista. Näköjään kaikkea kannattaa säilyttää, vaikka onhan se tiedetty ennenkin (ja asian kanssa jokaisessa muutossa tuskailtu). Huomatkaa myös painot filminauhojen päissä, etteivät vedä kippuraan, sekä oikeasti jousitetut, avautuvat pyykkipojat. Salosen Mirkalle kiitos veistotyöstä, lisäsin itse vain jouset ja pääsin paljon aiempaa vähemmällä. :)

Vinttiin on haalittu sekä aarteita, jotka odottavat paikkaansa tulevaisuuden projekteissa, että poistoon menneitä harjoituskappaleita. Sula sekamelska siis, niinkuin vintin kuuluukin. Lasikuvullinen valaisin on samaa mallia kuin saunalla ja varastossa, ja tehty Avent-tuttipullon silikonisesta tuttiosasta sekä Fimosta. Lamppu on samanlainen hehkulamppu kuin myös verstaan suutarinvalaisimessa (varjostin sinappituubin suuosasta ja Ikean joulupallon kannasta, itse palloistahan ovat syntyneet keittiön ja kylppärin seinän pallovalaisimet), seinän haitarivalaisimessa (puutikkua ja kuulakärkikynän kärkiosa) ja pimiön punaisessa lampussa. Lamput olivat löytöjä Cir-Kit -nettikaupasta ja olivat kyllä mahdottoman käteviä tällaisten valaisinten teossa, joissa hehkulamppuosa jää näkyville.Valkoiset johdotkin sai kätevästi permanenttitussilla vaihtamaan väriä.
Aikaisempia kuvia vinttikerroksesta voi taas kurkkia täällä.

6 kommenttia:

 1. On niin aito tunnelma. Pimiö on hieno ja ilmeisen toimiva, kun kerran on jo rullia kuivumassa.
  Ihania aarteita täältä bongaa joka kerta aina uusia.

  VastaaPoista
 2. Huipputunnelma minustakin! Filmit pimiössä, voi mahdoton. Haitarilamppu on hieno!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa tunnelmaa,kerrassaan ihania juttuja täältä löytyy.. :-D

  VastaaPoista
 4. Tätä ei voi uskoa minikokoiseksi. Ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 5. Me gusta la cocina y los accesorios, gran trabajo.
  Un abrazo.
  Yolanda

  VastaaPoista