Tausta

torstai 11. huhtikuuta 2013

Mummulan sauna odottaa lämmitystä

Iso mummula-nukkekoti muutti tänne minun luokseni jo viime syksynä. Se toimi kuitenkin aina hiihtolomaviikkoon asti lähinnä tavaroiden säilytystilana, mutta sitten saatiin taloon laadittua valaisimet vinttikerrosta myöten ja sisustaminen saattoi alkaa.

Mummulasta puuttuu meidän kunnianhimoisen suunnitelmamme mukaan vielä aika monta suuritöistä tekstiilijuttua - ryijysuunnitelmia ja karvamattosuunnitelmia piisaa - mutta onneksi on kaikkea pienempääkin välipaloiksi. Saunalla oli monta "pikkujuttua" tekemättä, joten siitä tuntui helpolta aloittaa. Tässä kevättalven iltojen aikana onkin syntynyt shampoopulloja, löylykauha, saunavasta, pyyhkeitä, kylpytakki ja kulahtanut penkki pukeutumistilaa varten. Kantovedestäkin päästiin eroon kun pantiin hana seinään, ja hyvä niin, sillä ei tuonne olisi enää kylmävesisaavia kyllä mahtunutkaan. Ämpärillä päätettiin siis pärjätä. Olisipa tosielämäkin näin helppoa. :)

Laitoin jo eilen illalla pari kuvaa Facebookiin, ja siellä avuliaat nukkekotiryhmäläiset kiinnittivät heti huomiota minuakin kiusanneeseen seikkaan: mattohan tuolla kastuu. Ratkaisuksi keksittiin maitopusseista kudottu muovimatto, mutta se keikahtaa ehkä sen verran 70-luvun puolelle, että saas nähdä tyydymmekö vain nostamaan räsymaton kuivumaan saunomisen jälkeen. Matto joka tapauksessa on vielä tilauksessa, ja hyvä niin - on tylsää, jos on ihan täysin valmista. :)

Kurkistelkaahan löylyhuoneeseemme.




Vanha XZ-shampoopullo on tehty puuhelmestä, hamahelmestä ja pienestä haaraniitistä. Päälle ääriviivatarraa ja maalia. Tuli varsin esikuvansa näköinen. Takaa pilkistää kokeilu Erittäin hienosta suomalaisesta shampoosta, josta tuli sellainen sinne päin -versio. Pesusieni superlonia ja pesuvati Kinderin kuoresta ja kumilenkistä ovat jo vanhempaa tuotantoa.



Kylpytakin esikuvana on isäni nuorena saama tummansininen, froteinen kylpytakki, jossa oli ruskea punottu vyö kuten tässäkin. Pyyhkeiden kovikkeena käytin hiuslakkaa, kylpytakki on villaneulosta joten vaati vähän järeämmän tökötin, Stiffy-kankaankovetteen. Penkkiin testasin yhtä sun toistakin patinointitekniikkaa ja lopputuloksesta tuli ihan toivotun näköinen. Ihanan visakoivuisen naulakon olemme saaneet Lotalta joulukalenterista, muuripadan tein itse pahvista. 



Kiulun tuunasin valmiista, vasta syntyi ruskeasta langasta, rautalangasta ja kukkateipistä ja kauha Nukkekotikirppikseltä ostetusta kupariosasta, metallilangasta ja rimanpätkästä.



Sunlight-paketti Saaralta, Havin mäntysuopa Pirreltä ja juuriharja Mirkan markkinapöydästä. Tulitikut (rasia aukeaa oikeasti) omaa tuotantoa.



Jahas, aviomies treenaa uuden kameransa käyttöä joten uusia mummulakuviakin on luvassa. :) Näistä nuo ensimmäiset kolme ovat hänen otoksiaan jalustalla ja pitkällä valotusajalla, jälkimmäiset kolme minun pikkupokkarilla käsivaralta kuvaamiani. Eron kyllä huomaa, eikö?

16 kommenttia:

  1. Kyllä on niin ihana tämä sauna! Ihan kun oikean saunan kuvia katsoisi <3

    VastaaPoista
  2. Kertakaikkisen ihana sauna! Te ootte kylä taitavia tekijöitä!

    VastaaPoista
  3. mulle tulee ihan nostalginen tunne.. mein mummulan sauna oli hyvinkin tuollainen.

    VastaaPoista
  4. Ihana, ei ole muuta sanaa tälle!

    VastaaPoista
  5. Voi miten on ihana sauna. Ootte taas miettineet siellä kaikki pikkuasiatkin niin kohdilleen. Ihan täällä tuntee saunan tuoksun ja lämmön. Kyllä kelpaa saunoa!

    VastaaPoista
  6. It is still cold here, I wish I could sit in your little sauna ;)

    VastaaPoista
  7. Bravo!
    Tuota katsoessa tuntee, miltä muuri tuntuu ja mikä tuoksu tuolla on. Olet löytänyt ihan täydelliset kankaat pyyhkeitä ja IHANAA kylpytakkia varten. Mun vaarilla oli ruskeansävyinen. Upeat kiuas ja varsinkin pata. Alkoi tehdä mieli kokeilla jalustakuvausta, vaikka ei noissa musta suurta eroa ole. Oijoi, alkoi tehdä mieli mökille puulämmitteiseen.

    Hanna

    VastaaPoista
  8. Voi että, niin aidontuntuinen miljöö pienine yksityiskohtineen! Ihastuksen huokaus.

    VastaaPoista
  9. Kyllä on niin aito ja kotoinen saunatunnelma! Ja tuo vanha penkki on ihan paras :) täydellisesti onnistunut!

    VastaaPoista
  10. Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista. Täytyy kyllä sanoa, että olen itsekin tyytyväinen - tekisi mieli kutistaa itsensä kahdestoistaosaan ja pujahtaa löylyyn. ;)

    VastaaPoista
  11. Niin realistista jälkeä jälleen, silmät ymmyrkäisinä kuvia ihastelen! Todella taitavaa työtä jokaista pientä detaljia myöten. Deep respect!

    VastaaPoista
  12. Saunatakki vei sydämmeni, näyttää niin pehmoselta ja ihanalta pukea saunan jälkeen oleskeluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, pehmeältä näyttää mutta on kyllä ihan kova kuin kivi. Tehokasta tuo kovike... ;)

      Poista
  13. Aivan täydellistä! Kaikki yksityiskohdatkin...tuo shampoopullokin :)

    VastaaPoista
  14. Pitkästä aikaa tulin piipahtamaan blogissanne... onhan noita kuvia onneksi nähnyt tuolla facen puolella... täällä on aivan yhtä ihanaa kuin silloin vuosia sitten kun tutustuin tähän minien ihmeelliseen maailmaan... terkkuja Maijalle :)

    VastaaPoista