Tausta

tiistai 4. toukokuuta 2010

Herra Mäyrä kevätpuuhissa

Vappu on vietetty Mäyrälässäkin, ja Herran multasormea on kutitellut jo pitkän aikaa. Taimilaatikoissa ovat tomaatin ja kurpitsan taimet hyvällä alulla, kasvihuoneen penkkiin on tuotu uutta multaa ja rakenneltu tukiristikko valmiiksi, ja ensimmäiset kevätkukat, narsissit ja lumikellot, kukkivat ruukuissaan. Kasvihuoneella talvehtinut ruukkupuukin on intoutunut tekemään uusia lehtiä, joten se on taas aika nostaa kesäksi puutarhan puolelle. Tervetuloa kurkistamaan, kuinka kevätpuuhat etenevät Herra Mäyrän kasvihuoneella.


 
Viikonlopun ja alkuviikon aikana rakentelin siis Herra Mäyrän kasvihuonetta pitkästä aikaa eteenpäin. Isä laittoi sinne valot, joten nyt sisälle näkee paremmin, vaikka lasit ja koristekiemurat aika pahasti näkyvyyttä sumentavatkin. Herra sai sunnuntaina uuden ison istutuspöydän, joka on yksinkertaisuudessaan sahapukkien päälle nostettu balsaovi, ja rimoista sekä jäätelötikuista värkkäilin myös pienemmän istutuspöydän sekä korkean hyllyn ruukuille sun muille tykötarpeille. Eilinen meni multasäkkejä ja taimilaatikkoja sun muuta väkerrellessä, ja tekaisin siinä sivussa Herralle tuon pienen koristepuunkin - runkona toimii harvinaisen paksu ja käkkyräinen viinirypäletertun kara, jota on jemmattu pitkään tätä tarkoitusta varten. Keväiset narsissit ja lumikellot löysin täältä, ja ne on tehnyt Catherine Davies.

EDIT: Nukkekoti Minttulan Heini kysyi, mistä vesi on tehty. Herra Mäyrän vesi (sekä myös Dr von Hoepschensteinin liemet) ovat Scenic Water -nimistä ainetta, jota myy mm. Dolores-nettikauppa. Mukavaa siitä, että on hajutonta sekä vesiliukoista ja sellaisena helppokäyttöistä, tarvitsee vain kuumentaa juoksevaksi vesihauteessa ja pilalle menneet jutut on helppo pestä pois. Huonona puolena mainittakoon puolestaan se, että Scenic Water jää geelimäiseksi ja sellaisena pölyä kerääväksi. Nestemäisellä Fimolla saa myös tehtyä vesiefektejä, mutta se tarvitsee paistaa ja on myös huomattavasti tahmeampaa käsitellä, tosin valmiina sitten kovaa. Scenic Wateria saa värjättyä elintarvikeväreillä (pulverimaisia saa apteekista), Fimoa öljyväreillä. Kolmas vesivaihtoehto on pienoisrautatieharrastajien käyttämä kaksikomponenttitökötti, josta minulla ei ole käyttökokemuksia, mutta sen verran tiedän, että se kovettuu kirkkaaksi, kovaksi ja haisee pahalle. Luulen, että siihen on turvauduttava, kun alan värkätä Herra Mäyrän puutarhalampea, ja kiinnostaisikin tietää, onko kenelläkään hyviä vinkkejä sen käyttöön?


The spring has arrived to Mr Badger's garden, and there are a lot to do...

1 kommentti:

 1. Minä sitte rakastan tätä sinun Herra Mäyrääsi!! (* *)
  Nykin piti taas kerran tulla häntä ihailemaan, kun joulukalenterin puitteissa blogiisi tulin kurkkimaan..

  Minulla on ollut vuosia itsellä unelmana saada tehtyä Kaislikossa Suhisee teemainen roombox jonne toivon ehdottomasti saavani (sitten jonain kauniina päivänä) suosikkihahmoni Herra Mäyrän... Tosin Herrat Myyrä ja Vesirottakin pitäisi jostain löytää, mutta haaveitahan olla pitää - eikö niin ;)
  Siihen asti tulen säännöllisesti taas hiljaisuudessa mäyrääsi ihailemaan..

  Toivottavasti herra Mäyrälle tulee jotain uusia seikkailuja, että pääsen häntä lisää ihastelemaan :)

  VastaaPoista