Tausta

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pääsiäisen maanjärjestys


Mummulassa koettiin pääsiäisviikonloppuna kauhun hetkiä, kun hurja "maanjärjestys" ravisteli taloa ja sen asukkaita niin, että tavarat vain sinkoilivat. Vaari suojautui kylpyammeeseen ja vierailulla ollut Toivo meni mukkelis makkelis keittiön lattialle.
 


Maanjärjestyksen keskukseksi nukkekodin seismografi paikallisti jättiläismäisen isän, joka höyläsi seinien yläreunoja tasaisiksi sekä vasaroi kattoa paikoilleen. Vintin rakennettuaan jättiläinen kävi mummulassa myös sähkötöissä. 


Järjestyksestä ja järkytyksestä toipumiseen meni aikansa, mutta eihän siinä sitten muu auttanut kuin alkaa järjestää mummulaa entistä ehompaan kuntoon. Tässäpä muutamia kuvia uusista jutuista.


Eteisen ikkunaan laitettiin verhot äidin 40 vuotta sitten virkkaamista lakananpitseistä, jotka näin pääsivät viimein hyötykäyttöön. Eteisen lipastoon väsäsin vetimet elektroniikkavastuksista, ja vihdoin huone tuli myös listoitettua.
 


Keittiöön saatiin uusi hana, joka rumuudessaan järkytti kyllä niin Toivoa kuin muitakin asianosaisia. Vaihtoon mennee vielä tulevaisuudessa, mutta tuleepahan vettä toistaiseksi. Nurkkaan ilmaantui myös kalaöljykapselipurkista paljastunut ilmiselvä jääkaapin aihio. 


Sähkömies kävi vetämässä valot takaosan pikkueteiseen, josta lamppu loistaa lasitiili-ikkunan kautta kylppäriin ja lasioven kautta kirjaston puolelle. 


Kirjastossa Martti esittelee mummulle uutta leikkijunaansa. Mummu ja vaari saivat tuliaisiksi myös levysoittimen. 


Uusiin vinttikerroksen huoneisiin mallailtiin jo vähän kalusteita: tässä vilkaisu vaarin verstaalle... 


... ja tässä kustavilaiseen kamariin, mummun valtakuntaan. 


Kustavilaisesta kamarista löytyvät myös Martin aarteet, mummulan vanhat lasten lelut. 


Olohuoneeseen katettiin pääsiäistunnelmaa. 


Doloreksesta hankitut ihanat lasiesineet ja tuoretta tuotantoa oleva pöytälamppu löysivät myös paikkansa. 


Kristallikruunu on nyt makuuhuoneessakin tunnelmaa luomassa. 


Lisää mummulatunnelmia eli enemmän, isompia ja parempilaatuisia kuvia näette Picasasta. Käykäähän vähän pidemmälläkin kierroksella kurkistamassa, miltä mummulassa näyttää tällä hetkellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti