Tausta

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Otetaanpa ritolat...


Tadaa, Tapettimestari ja tyär ovat saaneet mummulan remppaa vähän edistymään! Johan sitä pitikin odottaa - inspiraatiota vai mitä? Mummu ja vaari ovat steppailleet kärsimättöminä. Aukustin hellahuone käy ahtaaksi kolmelle eivätkä vanhat enää jaksaisi pyöriskellä koirineen vieraiden nurkissa.


Makuuhuoneeseen valittiin Pihlgren & Ritolan mallistoa, jota oli äärimmäisen helppo tapetoida, varsinkin kun kaksi remontoijaa mahtui päineen ja käsineen huseeraamaan viimeiseenkin nurkkaan (yläkerran sivuseinät ovat irtopalana). Tapetti kiinnitettiin tapettiliisterillä. Tupperin valmistamalla maalarinlastalla oikenivat kauniisti kaikki kuprut.


Tapetti on mummun ja vaarin mieleen. Valkoista ja vihreää, ripsaus kultaa, ja tapetointi on tehty ammattitaidolla. - Saas nähdä, hoitavatko koko homman yhtä hyvin, epäili vaari, kun remonttiporukka käänsi selkänsä.
Olohuoneeseen päätettiin yhteisymmärryksessä valita kukkatapettia. Sekin oli ostettu jo kauan sitten Helsingistä ja samaa Pihlgren & Ritolaa. Tämä tapetti oli ohuempaa ja asetti jo hieman enemmän haasteita remontoijille, varsinkin, kun alakerran seinät ovat kiinteät ja molemmat tapetoijat olivat tunkemassa aina samaan nurkkaan.


- Ensin näytti kyllä siltä, että ei tule mitään, tapettikin oli ensin ihan läikikäs eikä näyttänyt paranevankaan pariin tuntiin! Mutta kyllä siitä sitten aika hyvä tuli, mitä nyt tuon tauluvalaisimen alapuolella on joku kumma nystyrä. Liekö niiltä unohtunut jotain tapetin alle? pohdiskeli mummu. - No, siihenhän laitetaan taulu, ehkäpä se ei haittaa, lohdutteli vaari. - Mutta mitenkähän ne selviävät kirjastosta, tummassa tapetissa näkyvät virheet paljon selvemmin... 


Nuorempi tapetoija katseli kelloaan ja totesi sitten tässä vaiheessa, että häntä odotettiin nyt just ihan muualla ja hommat saisivat nyt hänen puolestaan riittää. Mummun ja vaarin mieliksi vanhempi tapetoija lupasi jäädä jatkamaan - mutta jos mummu ja vaari olisivat olleet viisaita, olisivat panneet hänetkin vapaalle! Vanhempi tapetoija oli kehuskellut tapetoineensa monet kerrat ihan yksinkin paljon vaativampiakin kohteita ja niinpä hänen uskottiin selviävän kirjaston seinien tapetoinnista.- Tapetissa oli kyllä jotain vikaa, kun ei sitä saanut kunnolla seinään, valitteli vanhempi tapetoija. Mummu ja vaari suhtautuivat epäillen selitykseen;  ammattitaidon puutetta kai se ennemminkin oli, kun tapetoija käytti samaa liisteriä tähänkin tapettiin, vaikka olisi varmaan pitänyt käyttää jotain aivan muuta. - Onneksi kaikkein törkein nurkka jää kirjahyllyn taakse, mutta eiköhän sovita, että remppa on tältä päivältä nyt ohi ja palataan asiaan... vaikkapa viikon päästä, totesi vaari kirjaston nähtyään.


- Tuommonen ihme paperitapetti on maapallon viheliäisin keksintö, manaili vanhempi tapetoija poistuessaan takavasemmalle.


These are the new wallpapers for grandma's and grandpa's house: first one is the bedroom, the second one the livingroom and the last one is the library.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti