Tausta

tiistai 14. huhtikuuta 2009

Mummun ja vaarin uudet vaatteet


Vietimme pääsiäistä Suomen katolla, missä jo nyt yöt ovat valoisia ja ilta tulee myöhään. Valoa ja aikaa siis riitti, ja intouduinkin neulomaan oikein urakalla - tässä tulokset. Isommat kuvat aukeavat jälleen kuvaa klikkaamalla.


Vaarille syntyi villatakki, jossa on mokkavahvikkeet kyynärpäissä ja olkapäillä. Sopivat napit löytyivät Sinellin nappipussista.
Mummu puolestaan sai hartioitaan lämmittämään puolukanpunaisen pitsihuivin.
Huivin malli on nimeltään Tulppaani, se on Pia Tuonosen käsialaa ja löytyy nettineulelehti Ullan arkistosta tai tämän linkin takaa. Vähensin mallikertoja seitsemästä kahteen, samoin reunus on ohjeen mukaista matalampi. Vaarin villatakki on täysin omaa suunnittelutyötä. Lankana käytin molemmissa Venne Colcoton 34/2 -puuvillalankaa, puikot 0.9 mm ja joustinneuleessa 0.8 mm.


Hauskaa oli - vain kädenteiltä silmukoita poimiessa meinasikin ajoittain epätoivo iskeä, kun tummasta langasta ei millään meinannut erottaa, mistä kohti se puikko pitäisi läpi tökätä... ;)


I knitted these with 0.9 and 0.8 mm sticks from Venne Colcoton 34/2 cotton yarn. The shawl is designed by Pia Tuononen, the cardigan is designed while doing it. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti