Tausta

keskiviikko 27. elokuuta 2008

Viime päivien tuotoksia


Tein Aukustille lamput sekä kattoon että seinälle. Materiaalina korun osia, ketjua, valkoista muovia / piirtoheitinkalvoa ja kangasta, muoviputkea (taivuttelin kuumalla vedellä), puunappi, rautalankaa sekä mustaa ja kullanväristä spraymaalia. Sähköistys puuttuu vielä, sen saa isä laatia Aukustin kämppään asennettaessa.
Aukusti sai myös avaimet. Näissä materiaalina on metallilankaa, tuikkukupin ja sinappituubin metalleja, pieni rengas sekä lankaa avaimenperäksi.
Näitä lukuun ottamatta aika on mennyt tekstiilipuolen juttujen parissa. Hankin jonkin aikaa sitten Doloreksesta lisää puuvillalankoja, ja niistä on nyt syntymässä mummulan tulevaan kirjastohuoneeseen torkkupeitto.
Muutenkin mummula alkaa olla mielen päällä enemmän ja enemmän Aukustilan vähitellen valmistuessa. Eilen ostin kirjontaan sopivaa pellavakangasta tarkoituksena pistellä talvi-iltojen kuluessa kirjastohuoneeseen itämainen matto, ja pistelyharjoitukseksi tekaisin eilen illalla jugend-henkisen tyynyn. Malli syntyi tehdessä ihan omasta päästä - mielestäni sellaiseksi tuo on ihan jees.
Mattoprojekti ei sitten olekaan ihan yhden illan juttu. Laskeskelin nimittäin tarvittavien pistojen määrää ja saldo pyörii maton koosta riippuen jossain välillä 30 000-45 000. Malliakaan ei ole vielä muuta kuin ideana valokuvassa - ohje pitäisi siis saada syntymään ensin. Ei siis pitäisi olla tekemisen puutetta tulevaisuudessa. ;) Toisaalta, on tuossa tyynyssäkin laskujeni mukaan yli 1200 pistoa, joten ei siihen mattoon välttämättä ihan tolkuttoman montaa tehokasta päivää tarvita. Eri asia sitten, paljonko aikaa liikenee nukkispuuhille ensi viikolla opiskelujen ja töiden alettua...

No juu, muutakin on syntynyt (olen lomaviikolla ja lisäksi flunssassa, joten ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa sisällä nysväämisestä ;), mutta niistä lisää joulukuussa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti