Tausta

sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Unikoulussa


Lomailu on kivaa, mutta viikko Englannissa kaksi tuntia myöhemmällä aikavyöhykkeellä saa päivärytmin aika lailla vinksalleen. Olen tälläkin viikolla elänyt kuten lomalla ainakin, mennyt nukkumaan aamuyöllä ja herännyt aamupäivällä. Maanantaina kuitenkin pitäisi mennä töihin ja herätä kuuden jälkeen, ja siksi laitoinkin itseni viikonlopuksi unikouluun, ettei alkuviikko uudella työpaikalla menisi ihan horroksessa. Eilen ja tänään olen siis herännyt enemmän tai vähemmän reippaasti kahdeksan tienoilla, jotta illalla väsyttäisi edes vähän aiemmin.

Unikoulu onnistuu parhaiten silloin, kun keksii heti aamun tunneiksi jotain niin mukavaa tekemistä, ettei tule mentyä takaisin nukkumaan, vaikka miten väsyttäisi. Eilen hereilläpitäjinä toimivat nämä neuleet.


Aukusti sai lämpimän villapuseron ja villasukat.
Tästä tuli lopulta mummulle slipoveri. Mittakaavaa kuvasta ei oikein saa, mutta sliparin leveys on 3,5 cm.

Alemmastakin piti tulla pusero, mutta en uskonut langan enää riittävän hihoiksi ja taisin olla oikeassa. Langan menekkiä on näissä vähän vaikea arvioida, mutta 5 g:n parsinlankanöttösestä on tehty molemmat villapaidat, ja vielä sitä vähän jäi. Puikkoina jälleen 1,5 mm:n sukkapuikot. Etupuolen mallineule on muunneltu tästä ohjeesta.

Slipoverin oli tarkoitus toimia pintaneuleharjoitelmana, ja sen tarkoituksensa se täyttääkin ihan mainiosti. Muuten kävi niinkuin käsitöiden kanssa usein muutenkin: tehdessä keksii, miten tästä olisi tullut vielä parempi. No, viisastuinpahan taas.

Muuta viisastumista muistiin vastaisuuden varalle ja vinkiksi muillekin:
* Kynsisakset ovat aivan ehdottoman hyvät minipuuhissa, etenkin kun en omista sellaisia pieniä, teräväkärkisiä ompelusaksia.
* Pieniin kirjo- ja pintaneuleisiin kannattaa valita lankoja, jotka on värjätty ihan tasaisesti, ei siis meleerattuja / luonnonvärisiä. Yksivärisiä sukkia sun muuta syntyy toki kirjavammistakin.

Unikoulu jatkuu tänäänkin, joten Aukusti voinee toivoa saavansa jossain vaiheessa petivaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti