Tausta

torstai 12. kesäkuuta 2008

Kahvila esittelyvalmiina


Flunssa on vähän hellittämään päin enkä minä siitä hirveästi piitannut enää eilisiltanakaan - oli pakko päästä värkkäämään. Tuloksena kahvilani alkaa vähitellen olla valmis.

(Kuvaa klikkaamalla pääsee totuttuun tapaan näkemään sen suurempana.)Varsinaiselle kahvilan puolelle ei ole tullut enää juurikaan uutta. Seinällä olevan valokuvan tulostin uudelleen laadukkaammalle paperille sekä parantelin samalla kehyksiä, kakut vaihtoivat paikkaa, ja kermakakun alle leikkasin silkkipaperista "lumitähtitekniikalla" kakkupaperin virkatun väliaikaisversion tilalle.


Oven puolella onkin tapahtunut sitten enemmän. Hyllyssä alkaa olla riittävästi astioita ja muita kahvilassa välttämättömiä tarpeita.

Astiat ja kynttilänjalat on tehty Fimosta ja korun osista, kynttilät ovat maalattua cocktailtikkua. Purkkien kuvat etsin netistä, muuten sommittelu on omaa designia. Kuvat on tulostettu kiiltävälle valokuvapaperille ja liimattu vanerista muotoillun palan päälle. Kansi ja pohja ovat suklaapaketin kultapaperia, joka tosin ei kuvissa näy (olihan siitä Lontoon reissusta sittenkin jotain mini-iloakin!), reunukset ovat ääriviivatarraa.

Mittakaavamalli unohtui taas, mutta sattuneesta syystä tiedän, että pyöreän purkin korkeus on melkeinpä tasan 1 sentin (piti tulostaa aika monta versiota ennen kuin tuli hyvä...), joten siitä saa jotain osviittaa.


Hyllyn alla oleva tyhjä kohta suorastaan vaati jotain, ja niinpä siihen syntyi tällainen kasvi. En tiedä mikä lajike lienee, mutta varmaankin joku vehka, niissä piisaa erilaisia variaatioita...Kasvin ruukkuna on lyijytäytekynän varalyijykotelon korkki, koristeltu ääriviivatarroilla ja sotattu vähän mustalla akryylimaalilla. Kasvin tein kahdesta eri värisestä kukkateipistä ja vihreästä tekstiilipäällysteisestä kukkalangasta, teippiä on maalattu sormin akryylimaaleilla. Multa ei tässä näy, mutta näin pienessä mittakaavassa päädyin tummaan kaakaojauheeseen kahvinpurujen sijaan, ja ihan hyvin toimii. Sisällä on sinitarraa, johon sai lehdet kätevästi tökittyä pystyyn, ja lisäksi se painaa sen verran, että ruukku on tukeva.


Sateenvarjo on jäänyt nurkkaan joltain huolimattomalta asiakkaalta - liekö sama joka on huivinkin unohtanut.

Varjo on tehty ohuesta paitakankaasta FrayCheckiä, liimaa ja ompelulankaa apuna käyttäen. Vartena toimii pussinsulkija tms. muovipäällysteinen metallilanka, mistä lie meille tullut.


Olen varsin tyytyväinen pikkuiseen kahvilaani ja erityisesti siihen, että tuolla ei ole mitään ostettua, vaan kaikki on tehty ihan itse. Nyt alkaa olla nurkat niin täynnä, että paljon muuta ei enää mahdu. Vielä haluaisin kahvia kuppiin, mutta en tiedä miten sen toteuttaisi - onko olemassa jotain ainetta, joka jähmettää nesteen kiinteäksi ja pitää sen silti nesteen näköisenä?

Toinen vielä mielen päällä pyörivä juttu on jokin pikkuinen lasiastia, kannu tai purkki, vitriinin päälle kakkukuvun viereen. Sellainen pitäisi kuitenkin löytää kaupasta valmiina, siihen ei taidot sentään enää riitä. Maidolle, kekseille ja sokeripaloille kun ei vielä ole mitään astioita...

Yhdenlainen ikuisuusprojekti varmaan tämäkin, mutta silti taidan vähitellen siirtyä seuraavaan juttuun: Aukustin huushollin, kaupan ja mummulan ohella toteuttamistaan suorastaan vaatii pikkuinen kasvi- tai viherhuone... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti