Tausta

torstai 3. huhtikuuta 2008

NäyttelykuviaNyt olin liikkeellä museon aukioloaikana ja kävin kuvaamassa meidän kerhon tuotoksia. Harmi, että lasi heijastaa, mutta sille ei voinut mitään.

(Edit 5.4. klo 10.45: Kuvista pääsee klikkaamalla suurempiin, niin erottuvat pienimmät yksityiskohdat vähän paremmin.)

Isompi vitriini alkaa Even suunnittelemalla takkahuoneella. Eve on tehnyt itse tästä ainakin taulut, sohvan, tyynyt, pöytäliinan ja karhuntaljan. Kuvan alla on Even kirjoittama teksti."Takkahuone
Tässä on takkahuone, jossa on siivooja siivoamassa. Henkilöt voivat rauhoittua takan ääreen ja lukea vaikka kirjaa tai lehteä. Takan edessä on lämmin karhuntalja. Vieressä on kallis perintökaappi, jonka vieressä on saman laadun perintöpöytä. Pöydän päällä on mummon tekemä pöytäliina. Myös sohva on peritty. Sohvan päällä on viltti, jonka voi laittaa jalkojen päälle kun lukee. Takkahuone on Chollingsin perheen talosta."


Seuraavana on Mintun nukkekotikamari. Minttu on tehnyt itse sohvan, sängyn, kirjoituspöydän, pikkupöydän sängyn viereen ja ruoat tarjottimelle. Seinällä on Maijan taululainaamosta lainattuja tauluja ja Suomen kartta.
Caritan asukkaat harrastavat ainakin akvaariokalojen hoitoa ja valokuvausta. Kaija on tehnyt verhot.
Carita on tehnyt itse suurimman osan kalustuksesta lehtiä ja kirjoja myöten. Caritan toteuttama kamari lienee Unskin kodista?
Kaisan Mary lepäilee. Kaisa ja Kaija ovat tehneet tästä melkein kaiken itse.Kaisa on tehnyt itse kamarista kertovan tekstin.
"Mary McDouglas elää 1900-luvun alkua. Hän on juuri muuttanut Lontoosta Suomeen. Mary on turhamainen kolmen lapsen äiti, joka tarvitsee välillä omaa rauhaa. Mikä onkaan parempi tapa rentoutua kuin hyvä lehti, joka on tuotu kaukaa Lontoosta, lasi punaviiniä ja sokerikorppuja!
- Sohvan, kirjoituspöydän, kirjoituspöydän tuolin, taulun ja karkkirasiat olen tehnyt itse nukkekotikurssilla.
- Äitini on tehnyt tuolin ja verhot.
- Sohvapöydän olen tehnyt joskus koulussa.
- Konvehdit ovat polymeerimassaa.
- Pajunkissamaljakon olen tehnyt itse kovettuvasta massasta ja pajunkissat ovat maalattuja koivun oksia (silmut on maalattu)."


Viereisessä kamarissa eletään puolestaan 50 vuotta myöhempää aikaa.
Siellä asustelevat muutaman viikon ajan meidän mummu ja vaari! Eivät taida tietää hönkäsen pöläystä naapurin Marysta, kuuntelevat niin keskittyneinä radiota.Mummun ja vaarin kamarin tavaroista ostettuja ovat vain posliinivati ja -kannu, mummu ja vaari.Tavarat ovat olleet näytillä näillä sivuilla suurimmaksi osaksi jo aikaisemmin. Kukkapylväs ja pyyheliinanaulakko ovat uusimpia, joista laitan tarkempia kuvia näyttelyn loputtua.


Kaikki viisi kamaria mahtuivat pitkään vitriiniin. Jokaisen kamarin taustalle askartelimme Kaijan kanssa tapetoidut peräseinät. Kamarit erottuvat toisistaan kätevästi peräseinän vaihdoksella. Ikkunat on tehty pelilaatta-alustoista ja maisemaksi on liimattu lehtikuvia.

Toiseen vitriiniin Kaisa ja Carita tekivät  torin kaikkine herkkuineen. Kahvilan vieressä on "mummulan väen" keittiö. Se toimii nyt kahvilan keittiönä tai lähipuotina.

Tässä ensin pari kuvaa torilta:


ja sitten "lähipuodista":On tässä mukana vanhojakin juttuja, mutta siitä ei nyt pidetä... Nukkekotikurssin aikana olen tehnyt  näistä oikeastaan vain kaapin ja leivät (joita ei paljon kuvaan mahtunut). Täysin kurssin ulkopuolelta on vaarin tekemä pöytä ja Ainon tekemät tuoli, pöytä, kori ja vispilä, mutta "yleisön pyynnöstä" rakentelin mieluummin kokonaisuutta - tarkoitus on kuitenkin antaa inspiraatiota miniatyyreistä kiinnostuneille ja saada lisää väkeä ensi syksynä joukkoomme!

Tekstit kertoivat totuuden tekijöistä myös yleisölle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti