Tausta

tiistai 21. helmikuuta 2012

Saunaremontti

Meillä koko perhe on miniprojekteissa mukana. Kun yhtenä aamuna nousin sängystä, löysin keittiön pöydältä työn alla olevan minisaunamme edestä aviomiehen kirjoittaman lapun: "Jos käännät saunan järjestyksen näin (kaavakuva), niin silloin mahtuu menemään lämmittämään kiuasta ja padan ja kiukaan saa samaan piippuun. Lattialle jää myös vähän pesutilaa."

Lappu pisti hymyilemään, ja oikeassahan tuo oli. Olin itsekin juuri edellisiltana pähkäillyt että miten ihmeessä minä tuonne kaiken mahdutan, joten ei auttanut kuin purkaa lauteet pois, tehdä vähän lisää seinäpanelointia, siirtää muuri toisaalle ja rakentaa lauteet uudestaan saunan perälle. Onneksi minimittakaavassa se oli vähän pienempi homma kuin tosielämässä. ;)

Tässä siis vähän kuvia saunan uudesta järjestyksestä. Muuripadan olen saanut tehtyä, ja vähän muutakin on valmistunut iltaisin sen jälkeen, kun pikkuherran unikoulu tuotti tulosta ja olen saanut aina pari tuntia askarrella ihan rauhassa. Roskamateriaalit kunniaan - käytetty on mm. vitamiinipurkkia, kindermunan sisustaa, vauvanpuuropurkin ja muropaketin pahvia, Flora-rasian alumiinikantta, lankarullan sisuspahviputkea, rikkoutunutta nuppipäistä nastaa, ilotulitusraketin keppejä ja mitähän muutakin vielä. :)

Etualalle tulee naulakon alle pukeutumispenkki. Lattialle pitäisi vielä värkkäillä puuritilät, kylmä betoni ei ole kovin mukava jalan alla. :)


Saunavastakin tuli tehtyä, mutta voi olla että teen vielä uuden, sen verran eksoottiselta näyttää tuo puulaji suomalaiseen hieskoivuun verrattuna.
Saunassa pestään myös pyykit. Ihanan saippuaisen pyykkilaudan ja juuriharjan olen saanut Äidiltä suurestamaailmasta yllärinä mukana vaihtopaketissa. Esittelen takuulla koko paketin myöhemmin, niin ihana se oli, mutta yritän ensin saada oman osuuteni valmiiksi... hidasta meinaa olla. Kiitos kuitenkin jo tässä vaiheessa näin julkisestikin! :) Vannan reunalle unohtunut sukka on oma silkkilangasta joskus viime kesänä neulottu pitsineulekokeiluni, joka jäi ilman paria, kun ei homma oikein inspiroinut. Onneksi nukkekotimaailmassa parittomille sukillekin on tarvetta. :)1 kommentti:

  1. Meillä Oulussa myös samanlainen minisauna! Olemme harkinneet saunaremonttia mutta en vielä tiedä minkälaista lopputulosta kohti pyrkisimme. Haluaisin säilyttää osaksi vanhan ilmeen mutta myös mahdollisuuksien mukaan lisätä käyttötilaa. Ilmeisesti on urakoitsijoita jotka ottavat asiakkaan toiveet erittäin hyvin huomioon. Vaikka saunan lämmittäisi niin lattiabetoni on usein kylmä. Meillä on ollut käytössä muoviset lattiaritilät, jotka ovat olleet helppohoitoisia koska ne voi kääriä rullalle. Tällöin saa pestyä lattiat helpommin! :)

    VastaaPoista