Tausta

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Terveisiä New Yorkista

Kävimme miehen kanssa lomalla rapakon takana Las Vegasissa ja New Yorkissa. Ensimmäisestä kaupungista ei ainakaan internet löytänyt yhtään mielenkiintoista minikauppaa, eikä niitä sattunut kaupungilla kulkiessakaan vastaan, päin vastoin - kaikki oli niin suurta, niin suurta. Seuraavasta kaupungista luulin löytyvän enemmänkin vaihtoehtoja, mutta itse asiassa sielläkään ei miniatyyreillä juhlittu. New Yorkin osavaltiossa kyllä kauppoja näytti netin mukaan olevan vaikka kuinka, mutta Manhattanilta löysimme etsintöjen jälkeenkin vain yhden varteenotettavan miniatyyripuodin, Tiny Doll House -nimisen kaupan osoitteesta 314 East 78th St (near 2nd Ave).

Onneksi enempiä ostospaikkoja ei sitten tarvittukaan, sillä sieltäkin olisi löytynyt enemmän mielenkiintoisia tuliaisia kuin lompakon nyörit antoivat myöten. Hintataso oli onneksi suomalaiseen makuun ihan kohtuullinen - parilla dollarillakin sai jo jotain, alle kymmenellä vaikka mitä, ja käsityönä tehdyt jututkaan eivät olleet mahdottoman hintaisia, ainakaan kaikki, vaikka toki tuonne olisi tuhansiakin saanut upotettua jos sellaisia summia olisi ollut tuhlattavaksi.

Mukaan lähti yhtä sun toista tarpeellista rekvisiittaa mummulaan: sateenvarjoa, silitysrautaa, työkaluja, saipa Martti leikittäväkseen uuden autonkin.Joulukattaukseen ostin uudet ruokailuvälineet, koko sarjan tietysti. Suloinen madeirapullo oli pakko saada, vaikkei se oikein mummulaan sovikaan - paikka löytyy varmasti jostain.Herra Mäyrän puutarhaan löytyi kaksi uutta asukasta: söpö sammakko lammen rantakivelle sekä suloistakin suloisempi siili omenapuun juurelle asustamaan.Dr Hoepschenstein puolestaan sai lemmikin, joka näyttää olevan kovin kiinnostunut tohtorin tutkimuskohteesta... ;)Jos joku on menossa New Yorkiin visiitille tai pidemmäksikin aikaa, niin kannattaa poiketa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti