Tausta

tiistai 27. lokakuuta 2009

Tukholman tuliaisia


Olin viikonloppuna mukana Nukkekotiyhdistyksen Tukholman reissulla. Miniatyrmässan oli mukava tapahtuma niinkuin viimeksikin, ja kaikenlaista kivaa tarttui mukaan.


Ruotsalaisrouvalta ostin ihania vanhanaikaisia puuesineitä, jotka löytänevät paikkansa alkuun mummulan vintiltä tai kasvihuoneelta. Oikeasti näiden paikka on kuitenkin uudessa vielä suunnitteilla olevassa projektissa. 


Englantilainen keraamikko Carol Mann oli ensimmäistä kertaa Tukholmassa, ja minkälaisten töiden kanssa! Valintaan meni ainakin puoli tuntia, mutta kun kaikkea ei voinut saada, päädyin näihin ihanuuksiin. Tästä liikenee niin mummulaan, puutarhaprojektiin kuin vähän muuallekin - uusia projekteja on mielessä enemmänkin kuin vain yksi. ;) 


Thaimaassa tehtyjä polymeerimassakukkasia ostin neljä nippua - syklaamit ja viherkasvit sisätiloihin, digitalikset ja tuo punainen huiskula puutarhaan. 


Viime vuonna katselin jo tällaista ihanaa käsihöylää, ja nyt sen sitten ostin, samoin kuin kaksi viinilasia (ovat oikeaa lasia), tonttukoristeen ja enkelikiiltokuvia. Mittakaavasta sen verran, että lasien korkeus on jokseenkin sentin... 


Äidin kierrätyshenkiseen Mobilia-projektiin löytyi tuliaiseksi tiskipöytä aitoa 60-lukua. 


Lisäksi ostin materiaaleja yhteen jos toiseenkin juttuun: lampun metalliosia, kankaita ja silkkinauhoja, Katin liljakitin ja Wooperin sirpaleita sekä Kotte Toysilta Zorn-tuolin vaarin verstaalle. 


Laivalla myös askarreltiin itse. Menomatkalla tein Katin opastuksella kukka-asetelmaa, jonka viimeistelin tänään kotona. Tai no, hommaa jäi vähän enemmän kuin pelkän viimeistelyn verran... mutta kannatti! Maljakko on Wooper-tuotantoa. 


Tullessa puolestaan pistelin Hannan pajassa kettupuuhkan, josta tuli oikein soma. Ihan harmitti että kettu on kuollut, joten laitoin sen tuolla lailla kiepille ettei se näyttäisi niin raadolta... Saa nähdä saako se vielä uuden elämän vai päätyykö mummulan hattuhyllylle tarkkailemaan eteisen elämää. 


Hauska reissu, mutta tulipahan tehtyä - kiitos Jaanalle, Susannalle ja muille mukavasta matkaseurasta. :)


I was at a miniature fair in Stockholm last weekend. Found many nice things and also made some at the workshops during the journey - the fox and the flower bouquet are made by myself.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti