Tausta

sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Isän Banckert


Olemme varmasti joskus maininneet, että meidän perheessämme pienoismalleja harrastavat meidän lisäksemme myös isäni ja minun mieheni. Isä on rakentanut Banckert-hinaajan pienoismallia tammikuusta saakka, ja tänä viikonloppuna oli vihdoin vesillelaskun aika. Laiva on Billing Boats'n mallistoa, mittakaava 1:50 ja koko aluksen pituus on 65 cm.Seuraavissa kuvissa on tarkempia yksityiskohtia. Koko laivan kansirakennelma on itse tehty vanerista taivutteluja myöten, paloruiskut ja kaiteet sun muut pikkutavarat paketissa oli mukana maalaamattomina. Köysien pleissaukset on tehty 1 mm:n virkkuukoukulla vaarilta perityn mahtavan taitokirjan ohjeiden mukaan (sieltä löytyy ohje niihin kaipaamiini tuohivirsuihinkin), lippu on silkkiä ja maalattu silkkiväreillä.


Vielä muutama sisällä otettu kuva, joissa on ruman värinen tausta mutta laivan valaistus näkyy paremmin. Ajohyttiinkin saa valot, mutta ajaessa niitä ei tietystikään saa pitää päällä, ja silloin vihreä kompassivalo ei näy.


Laivan teko on vaatinut tunteja ja taas tunteja älyttömän tarkkaa työtä. Ei taitaisi syntyä minun käsistäni (enpä osaa laivantekoa edes kunnolla esitellä, vaikka olen monia työvaiheita nähnyt vierestä), mutta isältä löytyy tuota kärsivällisyyttä ja pitkäjännitteisyyttä.

1 kommentti: