Tausta

maanantai 10. maaliskuuta 2008

Pönttöuunin tekoa ja taulujen kehystystäKävin perjantaina Lotan blogisivulla ja huomasin että hän oli tehnyt (valokuva)kehyksiä  ääriviivatarrasta ja aaltopahvista. Kiitos, Lotta, nyt ratkesi minunkin tauluongelmani!

Öljyväritöiden kehykset ovat kullan väristä ääriviivatarraa (hieman liian kiiltävää, mutta saa olla!) ja ruskeat kehykset on tehty askarteluun tarkoitetusta aaltopahvista. Olen yrittänyt leikata joitakin jiiriinkin ;)
 
Vasemmanpuoleinen taulu on vain leikattu tarkasti irti ja liimattu pahville. Harvinaista kylläkin, taulu on kuvattu aivan suoraan edestä ja kehyksetkin ovat aivan suorat ja ehjät. Kuvassa taulun toinen reuna näyttää kapeammalta, vaikka ei kyllä mielestäni oikeasti ole. Mikähän lie omituisuus?

Kartta on vanhennettu vahvalla teellä. Grafiikanlehden kehykset on piirretty hopeakynällä.Sitten se pönttöuuni! Pönttöuunia olen halunnut jo vuoden mutta sen tekeminen näin "uran" alkuvaiheessa on ollut todella haaste. Lotan idea aaltopahvista sopi loistavasti myös pönttöuunin "raitojen" tekemiseen! Luukkuihin olen puolestaan saanut idean Marialta, joka oli tehnyt litran mittakannun tuikun metalliosasta.

Luukut ovat siis kierrätysmateriaalia, reunustettu toisesta tuikusta tehdyillä metallisuikaleilla. Yläosan pieni pyöreä luukku on pohjassa oleva nystyrä. Alaosan leveämpi osa on teippirullan pohja. Pringles-viiksimiehen naama on aika hyvin piilossa pohjamaalin ja akryylimaalin alla, tosin maalaus ei ole aivan mestarityötä, mutta aika hyvä. Yläosa on tehty viilipurkin kannesta, joka on maalattu ja/tai päällystetty valkoisella kontaktimuovilla.

Uunista puuttuu vielä pelti ja pellinnaru. Kyllä netti ja blogit ovat korvaamattomia - ilman hyvää kollegiaalista apua olisi jäänyt pönttöuuni tekemättä - tai ainakin se olisi siirtynyt hamaan tulevaisuuteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti