Tausta

tiistai 11. syyskuuta 2007

Hellahuonetta...Viikonloppuna olimme molemmat nukkekotituulella. Edellisestä askartelurysäyksestä onkin kulunut aikaa, joten meillä taisi olla "nukkisenergiaa" varastossa, kun saimme aikaan kaikenlaista. Kylläpä oli mukavaa puuhata yhdessä!

Kauppiaspariskunta on saamassa kodin puukapasta, joka löytyi Kiuruveden Maxi Makasiinista. Ostimme niitä kesällä kaksi: asunnoksi ja kaupaksi. Aioimme ensin rakentaa maalaiskaupan, mutta lattiasta tuli liian hieno kaupan lattiaksi, joten ensimmäisestä kapasta tehdäänkin siis jonkinlainen hellahuone kauppiaalle ja hänen vaimolleen. (Tilanpuutteen vuoksi heillä ei ehkä ole lapsia...)

Kapasta otettiin irti puolet "katosta" rakentamisen helpottamiseksi. Katto maalattiin askartelumaalilla luonnonvalkoiseksi. Katto saranoidaan myöhemmin. Lattia tehtiin puulastoista - niistä joilla lääkärit katsovat potilaiden suuhun. Puulastoista leikattiin päät suoriksi ja lastat käsiteltiin Osmo-vahalla (sävy pähkinä). Projekti on kesken, mutta suunnitelmia jatkosta on jo ja hellahuone valmistunee syksyn aikana.

Tässä vaiheet kuvina:

Puukapan katosta on otettu puolet pois.


Vaarin jäämistöstä löytyi erinomainen höylä puulastojen kaventamiseen. Aino merkitsi lastojen nurjalle puolelle merkinnät helpottamaan oikeaa latomisjärjestystä.


Vahauksen jälkeen "laudat" näyttivät tältä.


Uusi lattia on valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti