Tausta

maanantai 9. huhtikuuta 2007

Kukkaideointia

Kiinanruusu olisi kiva! Sen runko voidaan laatia joko rautalangasta tai oikeasta oksasta. Pelargonioita tietysti pitäisi olla ja monta! Kukat (punaiset!) onnistuisivat varmaan meiltäkin niistä paperinauhasta tehdyistä lävistäjän roskista, tarkempi ohje on muistaakseni Väinölän tee itse-sivulla. "Roskiin" leikataan terävillä sakseilla neljälle sivulle lovet, pyöräytetään kasaan ja kiinnitetään rautalangan päässä olevaan pieneen, liimaan kastettuun helmeen. Lehdet voisi laatia joko maalarinteipistä, kuten Väinölässä ja mun nukkekotikirjassa, tai lahjanauhasta leikkaamalla muotoon ja lisäämällä värikynällä lehden suonet. Ohutta vihreää kukkalankaa lehtien ruodoiksi ja varsiksi on jo olemassakin.

Amazoninliljan, amarylliksen ja muiden suoralehtisten lehdet ainakin voisivat onnistua lahjanauhasta aika hyvin. Ne kun ovat kiiltävän yksivärisiä oikeastikin. Paperinauhasta saa varmaan aika oikean oloiset amarylliksen kukat, kunhan keksin ensin minkä muotoiseksi terälehdet on leikattava.
Väinölään oli tehty myös kanerva jäkälästä, joka oli värjätty, mutta en ole varma, tarvitaanko sellaista. Jäkälä materiaalina on kuitenkin kiinnostava, voisi ehkä toimia muissakin kasveissa? Rautatiepienoismalleissa sitä käytetään usein mäntyjen latvusten rakennusmateriaalina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti